CHP adaylarını tanıttı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin belediye başkan adayları bugün Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısı'nda tanıtıldı. Toplantıda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, â

GÜNDEM 10.02.2019 17:58:00 0
CHP adaylarını tanıttı

Bu toplantıdan sonra herkesin alana çıkacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Asla ve asla kırıcı bir kullanmadan, herkesi dinleyerek ve onun sorunlarına nasıl çözüm üreteceğimiz anlatarak ülke sathına yayılacağız” dedi. İktidarı da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Borcu ödemek için borçlanan bir iktidar gerçeği ile karşı karşıyayız. Türkiye Cumhuriyeti Osmanlı'dan sonra ilk kez Londra'daki bir avuç tefeciye teslim edilmiştir. Siyasal bağımsızlığı olmakla birlikte Türkiye ekonomik bağımsızlığını kaybetmiştir. Borç aldılar şimdi emir alma süreci başladı” dedi.

 

12-0 VURGUSU

 

Kılıçdaroğlu, 12 maddelik ‘Yerel yönetimlerde temel ilkeleri’ de açıkladı. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından alfabetik sıraya göre tüm illerin adayları sahneye çağırıldı. Tekirdağ adayları sahneye çağırılırken, Tekirdağ’ın geçtiğimiz dönem Tekirdağ’da 12-0 yaptığı da hatırlatıldı. Sahneye çıkan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Sarıkurt, Ergene Belediye Başkan Adayı Rasim Yüksel, Hayrabolu Belediye Başkan Adayı Fehmi Altayoğlu, Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı, Malkara Belediye Başkan Adayı Ulaş Yurdakul, Marmaraereğlisi Belediye Başkan Adayı İbrahim Uyan, Muratlı Belediye Başkan Adayı Nebi Tepe, Saray Belediye Başkan Adayı Özgen Erkiş, Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Ekrem Eşkinat ve Şarköy Belediye Başkan Adayı Alpay Var ile tek tek tokalaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adaylarla birlikte fotoğraf çektirdi.  Sahneye çıkan Çerkezköy Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Vahap Akay, geleneksel serfisini bu kez Kılıçdaroğlu ile birlikte çekti. Aday tanıtım toplantısına Çerkezköy ve Kapaklı’dan da çok sayıda partili katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU