CHP Yönetim Kurulu istifa etti

CHP Çorlu İlçe Başkanı Tolga Kerem Dönmezer ile 16 yönetim kurulu üyesi görevlerinden istifa etti. Aday belirleme yönteminin yanlış olduğunu savunan Dönmezer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğl

GÜNDEM 8.02.2019 16:20:00 0
CHP Yönetim Kurulu istifa etti

Yönetim Kurulunun ortak beyanını okuyan İlçe Başkanı Dönmezer, 2017 yılı Ekim ayında yapılan delegenin yüzde 86’lık desteği ile göreve geldiklerini belirtti. Aday belirleme sürecinde ön seçim istediklerini dile getiren Dönmezer, “Belediye başkan adaylığı için ön seçim istedik, olmaz dediler. Belediye meclis üyesi adaylığı için istiyorsanız ön seçim yapabilirsiniz dediler, tamam dedik, cevap dahi alamadık. Şimdi de biz il-ilçe başkanlıklarımıza güvenmiyoruz, listeleri biz teslim edeceğiz diyorlar. Yani yetki vermedikleri bizlerden sorumluluk bekliyorlar. Belediye başkan adayımız her ortamda bizlerle çalışmak istemediğini dile getirdi. Bu sunulan şartlarda özetle Cumhuriyet Halk Partisi’nde bizlerin aktif siyaset yapma olanağımız ortadan kalkmıştır. Mustafa Kemal Atatürk'ün ve çağdaş sosyal demokrat değerlere gönülden bağlı, sade bir CHP üyesi olarak kalmayı tercih ediyoruz. Bu anlayışla CHP Çorlu İlçe Başkanlığı'ndan ve yönetim kurulu üyeliklerinden istifa ediyoruz” dedi.

 

“FATURASI AĞIR OLACAKTIR”

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimi tarafından aday seçme sürecinin ileride olumsuzluklara yol açacağını iddia eden Dönmezer, “Son söz olarak, adaylaştırma sürecinin Sayın Genel Başkan ve MYK tarafından doğru yürütülmediğini düşünüyoruz. Birçok tercihin travmatik sonuçları olacağını görüyoruz. Bütün koşulların avantajımıza seyrettiği bir seçim döneminde bu fırsatın heba edilmesinin faturası ağır olacaktır. CHP üyeleri olarak başta Çorlu ve Tekirdağ olmak partimizin başarılı olması için var gücümüzle çalışacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU