Kapaklı'da doğalgaz bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kapaklı ile İstanbul Batı Çeltik'te doğalgaz bulunduğunu açıkladı. Bakan Dönmez, pazartesi günü doğalgaz keşfedilen sahaları inceleyeceğini belirt

GÜNDEM 8.02.2019 10:52:00 0
 Kapaklı

Bir televizyon kanalında özel yayına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kapaklı ile İstanbul Batı Çeltik sahalarında doğal gaz keşfedildiğini belirterek “Trakya'da birkaç yıldır süren çalışmalardan sonra küçük doğal gaz keşfimiz var. İstanbul Batı Çeltik ve Tekirdağ Kapaklı sahalarında doğal gaz keşfedildi. Pazartesi günü sahayı inceleyeceğiz. Oradan detayları vereceğiz” dedi.

 

MALİYET DÜŞERSE FİYATLARA YANSIR

 

Bakan Dönmez, elektrik ve doğal gaz fiyatlarında indirim olup olmayacağına ilişkin de “Bugünden bir şey söylemek zor. Şundan vatandaşlarımız emin olsun maliyetlerdeki iyileştirmeler, azalmalar anında faturalara yansıtılacak. Yılbaşında petrol ve kur fiyatlarındaki düşüşlere paralel maliyet düşüşleri yaşandığından dolayı elektrik ve doğal gazda indirim yapılmış oldu” dedi. Dönmez, ilerleyen dönemlerde de maliyet düşüşleri olursa fiyatlara yansıyacağını dile getirdi.

 

GEÇTİĞİMİZ YIL SONDAJ ÇALIŞMASI YAPILMIŞTI

 

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Kapaklı Karaağaç Organize Sanayi Bölgesinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından yapılan sondaj çalışmasında doğalgaz bulunmuş, bulunan doğalgaz gaz, rezerv ve kimyasal özelliklerinin saptanması için yakılmıştı.  

 

Haber / Şaban KARDEŞ