Ortak temenni: Kapaklı örnek olsun

5 yıla yakın zamandır AK Parti'den Kapaklı Belediye Meclis Üyeliği yapan ve Cumhur İttifakı adaylığının ardından görevinden istifa eden Mustafa Çetin dün katıldığı son meclis toplantıs

GÜNDEM 1.02.2019 17:11:00 0
Ortak temenni: Kapaklı örnek olsun

Kapaklı Belediye Meclisi, Şubat ayı toplantısını dün saat 16:00’da yaptı. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapılan ve tüm meclis üyelerinin eksiksiz katıldığı toplantıda gündem öncesinde, İnönü Mahallesi Gazi Osman Paşa Caddesi’nde bulunan bazı sokaklarda yağmur gideri olmadığından dolayı vatandaşların mağduriyetine ilişkin AK Partili meclis üyeleri tarafından verilen önerge görüşüldü.

 

ÖRNEK OLMASINI TEMENNİ ETTİ

 

Önerge ile ilgili konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, durumu TESKİ’ye bildireceklerini ve bu konunun takipçisi olacaklarını söyledi. 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Cumhur ittifakının Kapaklı Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Mustafa Çetin’in meclis üyeliğinden istifasına ilişkin meclisin bilgilendirilmesinin ardından konuşan Başkan Mandalı, Mustafa Çetin’i tebrik eden ve “Yolun açık olsun” diyen Mandalı, 31 Mart yerel seçimlerinin bayram ve şölen havasında geçmesini, kutuplaştırmadan ve ayrıştırmadan yerel seçim çalışması yapılarak Kapaklı’nın örnek olmasını temenni etti.

 

HERKESTEN HELALLİK İSTEDİ

 

Mecliste 5 yıla yakın süre meclis üyesi olarak görev yapan ve adaylığının ilan edilmesinin ardından istifa eden Mustafa Çetin de, görev yaptığı süre içerisinde herkesle uyumlu ve güzel bir çalışma içinde olduğunu belirtti. Muhalefet olmaları nedeniyle zaman zaman söylemlerinin kırıcı olmuş olabileceğini dile getiren Çetin “Ancak bu süre zarfında olumlu ve pozitif bir siyaset yapma gayretinde oldum” diyerek herkesten helallik istedi.

 

“HEPİMİZ KAZANÇLI ÇIKARIZ”

 

AK Parti belediye başkan aday adaylığı müracaatı yapmasının ardından uzun bir sürecin sonunda Cumhur ittifakının adayı olduğunu kaydeden Mustafa Çetin “Yavaş yavaş siyasi arenaya ineceğiz” dedi. Sahada vatandaşlara kendilerini anlatma gayretinde olacaklarını söyleyen Çetin “Kimseyi kırmadan, kutuplaştırmadan, ötekileştirmeden tüm bölgeye örnek olmalıyız. Bu şekilde Kapaklı’da siyasi propaganda yaparsak siyaset şölenini bayram havasında geçirirsek hepimiz kazançlı çıkarız. En fazla da Kapaklı halkı kazançlı çıkar” dedi.

 

“KIRICI OLMAYACAĞIZ”

 

Bu konuda AK Parti ve MHP grubu ile söz birliği ettiklerini ve bu süre zarfında kırıcı olmayacaklarını kaydeden Çetin, “Eminim ki siz de aynı duygular içindesiniz. Meydanlarda birbirimizi gördüğümüzde sarılalım ve örnek olalım” dedi. Çetin, 2019 yerel seçimlerinin Kapaklı’ya hayırlı olmasını ve yeni yönetimlerin Kapaklı’yı daha ileriye götürmesini temenni etti. Konuşmasının ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın elini sıkıp helalleşen Mustafa Çetin, sonrasında AK Parti İlçe Başkanı Ercan Üçel ve partililer ile birlikte meclis salonundan ayrıldı.

 

GÜNDEM MADDELERİ KOMİSYONLARA GÖNDERİLDİ

 

Meclis toplantısının ilk gündem maddesinde Atatürk Mahallesi 2060-2061 adalar ile 278 ve 280 parsellere ait 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği görüşülerek oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Bulgaristan Samuil Belediyesi ile Kardeş şehir olma konulu gündem maddesinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Cumhuriyet Mahallesi 730, 774, 775, 780 ve 782 numaralı parsellere ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği de görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na gönderildi.

 

MECLİS YENİDEN TOPLANACAK

 

Meclis toplantısı Dolu Kadro değişikliği konulu yazının görüşülmesi ile devam etti. İlgili yazının oybirliği ile kabul edilmesinin ardından başarılı sporcuların ödüllendirilmesi konusu da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 1/5000 Nazım İmar Planı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği konusunun İmar Komisyonu’na havale edilmesinin ardından kredi kullanılması konusu da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantının ilk oturumu sona erdi. Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu Çarşamba günü saat 16:00’da yapılacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU