Öztürk: Adalet istiyoruz

S.S. 25 Nolu Çerkezköy Akarsu Minibüs ve Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Ali Öztürk, Kapaklı'dan gelen minibüslerin Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne kadar hatlarının uzatılmasının gündemde

GÜNDEM 23.01.2019 14:15:00 0
Öztürk: Adalet istiyoruz

S.S. 25 Nolu Çerkezköy Akarsu Minibüs ve Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Ali Öztürk, TETUS kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği sözlerin hiçbirini yerine getirmediğini belirtti.

 

“SÖZLER VERİLDİ AMA YERİNE GETİRİLMEDİ”

 

Büyükşehir Belediyesi’nin adaletli davranmasını istediklerini belirten Öztürk “Biz kimsenin mücavir alanına göz dikmedik. Kooperatiflerin birleşmesi için tüm çabaları sarf etmemize rağmen, istenmeyen kooperatif biz olduk. Vatandaşların daha rahat ulaşımını sağlamak için çalışma yapalım, vatandaş da mutlu olsun, biz de huzurlu olalım istedik. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da daire başkanları da bizim birleşmeden yana olduğumuzu biliyor. Son 15 gün için büyük mağduriyetler yaşadığımızı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a ve daire başkanlarına ilettik. Resmen battığımızı söyledik. Yine sözler verildi, tamam denildi. Ama yerine getirilmedi” dedi.

 

“ADALET İSTİYORUZ”

 

3 gün içinde de 41 nolu Kapaklı minibüslerinin hattının Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kadar uzatılmasının gündeme geldiğini söyleyen Öztürk “Bunda da Kadir başkanın büyük bir rolü var. Biz anlamakta zorlanıyoruz. Kadir başkana soruyorum, 41 Nolu Kapaklı minibüsleri kooperatifi vatandaşların mağdur olduğunu söylüyor ama saat 20:00’dan sonra hiçbir mahalleye hizmet götürmüyor. Vatandaş 2-3 kilometre yürümek zorunda kalıyor. Kapaklı’da oturan vatandaşlar Kapaklı bölgesinde bulunan fabrikalara gitmek için 2 kez ücret ödüyor. Ama rant olmadığı için bu gündeme gelmiyor. Kadir Başkandan adalet istiyoruz” dedi.

 

“KİME RANT SAĞLANIYOR?”

 

Kapaklı’daki 41 nolu minibüslere Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kadar hat uzatması verilmesinin iki kooperatifi birbirine düşman edeceğini savunan Öztürk “Kapaklı arabası yüzde 100 doluluk oranında çalışmasına rağmen bu hattın verilmesi ile rant sağlanıyor. Rant kime sağlanıyor? Mağdur olan onlar mı, biz miyiz? Tek isteğimiz büyükşehirin bu bölgedeki tüm kooperatifleri tek çatı altında toplaması ve haksız kazancın önüne geçmesi” dedi.

 

“YASALAR ÇERÇEVESİNDE HER TÜRLÜ EYLEMİ YAPMAYA HAZIRIZ”

 

Kooperatif olarak 5 hatta 55 araç ile 06:30-2330 saatleri arasında hizmet verdiklerini belirten Öztürk, kendilerini korumak için yasalar çerçevesinde her türlü eylemi yapacaklarını dile getirerek, 24 Ocak Perşembe günü de sabah saatlerinde seslerini duyurmak için Tekirdağ Büyükşehir Belediye binası önünde bir araya geleceklerini söyledi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU