Yarıyıl tatilinde çocuklara Akıl ve Zeka Oyunları

Süleymanpaşa Çocuk Kulübü tarafından, yarıyıl tatili etkinlikleri kapsamında 10-11 yaş arası öğrencilere yönelik Akıl ve Zekâ Oyunları etkinliği düzenlendi.

GÜNDEM 23.01.2019 14:10:00 0
Yarıyıl tatilinde çocuklara Akıl ve Zeka Oyunları

Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Kulübü, her hafta düzenli olarak yapılan ve bu hafta 2008-2009 doğumlu Çocuk Kulübü üyelerine yönelik olarak düzenlenen Akıl ve Zekâ Oyunları etkinliğine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

 

EĞLENİRKEN ÖĞRENDİLER

 

Çocuklar, uzman görevliler eşliğinde Hızlı Bardaklar, Skippity ve Keva Connect isimli oyunları önce öğrenip daha sonra oynayarak keyifli vakit geçirdi. Eğlenirken öğrenen, yeni arkadaşlıklar kurarak  bilişsel yeteneklerini geliştiren öğrenciler gönüllerince eğlenmenin tadını çıkardı. Akıl ve Zekâ Oyunları etkinliğini Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral da ziyaret ederek çocuklarla sohbet etti.

 

FARKLI OYUNLAR YER ALIYOR

 

Çocukların zihinsel gelişimini oyun oynayarak hızlandırmayı hedefleyen Akıl ve Zekâ Oyunları arasında, 5-9 yaş arası çocuklar için Skippity, Surakarta, Bihar, Shapy, Meta Forms, Hızlı Bardaklar, Hedef, Pattern Play, Halli Gali, Şeklini Bul, 9 yaş üzeri çocuklara yönelik ise Abalone, Katamino, Qbitz Extreme, Rush Hour, Reversi, Pathagon Clasic, Paradux, Quarto Clasic, Go Lux, Quixo, Pylos, Mangala, Quridor, Four Square, Pivit, Trappex, Path Words, Knight Moves, Kulami, One Up ve Pentago gibi oyunlar bulunduğu kaydedildi.

 

SINIF OLARAKTA OYUNLARA KATILIM SAĞLANIYOR

 

Çocukların çok sevdiği, zekâ gelişimlerine katkı sağlayan Akıl ve Zekâ Oyunlarının ücretsiz olarak Süleymanpaşa Çocuk Kulübü’nde oynandığı belirtilerek, katılmak için 0850 450 59 59 numaralı çağrı merkezinden randevu alınarak gün belirlenebileceği ifade edildi.Bireysel olarak oyunlara katılımın yanı sıra öğrencilerin kendi sınıfları ile de oyunlara katılabileceği, Trakya’nın en büyük sivil toplum oluşumu olan Süleymanpaşa Çocuk Kulübü'nün sürprizlerinin de devam edeceği belirtildi.

 

Haber / Aleyna ÇELİK