"Arabesk Müzikali" hem güldürdü hem duygulandırdı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen İrfan Kangı'nın yazıp, yönetmenliğini Dost Elver'in üstlendiği "Arabesk Müzikali"  adlı tiyatro oyunu Kapa

GÜNDEM 23.01.2019 10:59:00 0

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda dün saat 20:00’da sahnelenen “Arabesk Müzikali” adlı tiyatro oyununa, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Kültür Şube Müdürü Durmuş Özay, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hasan Hüseyin Yarlıgan ile birlikte çok sayıda sanat sever katıldı.

“MODERN DANSLA BULUŞTURARAK BİR İLKE İMZA ATTI”

 

İrfan Kangı’nın yazdığı ve Dost Elver’in yönettiği Arabesk Müzikalinde;  Yosi Mizrahi, Bay J, Demet Şaşmaz Levi, Dost Elver, Gülçin Güvenç, Taner Ergör, Kerem Poyraz Kayaalp, Merve Akaydın, Eray Türk, Nihan Tarhan, Soley Akça, Yücel Gökçek, Recep Bilen, Dilan Şahin ve Adnan M. Ali Aslan rol aldı. 17 kişilik oyuncu kadrosunun 4 aylık bir prova süreciyle ortaya çıkardıkları Arabesk Müzikali, bir kısım tarafından hor görülmüş, Arabesk Müziği’ni ilk defa tiyatro salonunda, tiyatro izleyicisi ve modern dansla buluşturarak bir ilke imza attı. Arabesk Müzikali adlı tiyatro oyununun konusu ise; İnsanların telefonları yerine birbirlerinin yüzüne bakarak konuştukları, mahcubiyetin değerli olduğu, yoksulluğun yoksullukla yarıştığı zamanlarda bir kenar mahallenin tam ortası. Nam-ı diğer Kum Kum Mahallesi’nde yaşayan küçük insanların, büyük insanların küçük hikayelerine denk gelmesi. Acı ve kederlerle yoğrulan hayatların, umutsuzca mutlu olabilme çabası anlatıldı.

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

 

Yoğun ilgi gören müzikalde, Ahmet Kaya, İbrahim Tatlıses, Müslüm Gürses, Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Sezen Aksu, Hakan Altun gibi önemli sanatçıların şarkılarını modern dansla buluşturan oyuncular seyircilere keyifli dakikalar yaşattı. Müzikal bitiminde ayakta alkışlanan oyunculara Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Kültür Şube Müdürü Durmuş Özay tarafından çiçek takdim edildi.

 

Haber/ Seda AKYOL