Geleneksel Bocuk Gecesi kutlandı

Edirne'de unutulmaya yüz tutmuş bir Balkan geleneği olan 'Bocuk gecesi', uzun bir aradan sonra kent merkezinde düzenlendi.

GÜNDEM 20.01.2019 16:24:00 0
Geleneksel Bocuk Gecesi kutlandı

Edirne'de bir Balkan geleneği olan 'Bocuk gecesi', uzun bir aradan sonra kent merkezinde kutlandı. Edirne Tanıtma ve Turizm Derneği organizasyonuyla Tulipa Bahattin Öğütmen Konağı'nda toplanan kişiler, yüzlerini geleneklere göre boyayarak beyaz çarşaflara büründü. Gecede korku meddahı olarak bilinen Berk Yaltırık da birbirinden korkunç hikayeler anlattı. Etkinliğe katılan kişiler sokaklara çıkıp, vatandaşları korkutmaya çalıştı.

 

ASIRLARDIR KUTLANIYOR

 

Edirne Tanıtma ve Turizm Derneği Genel Sekreteri Neslihan Çakır, Bocuk'un Balkanlarda asırlardır kutlandığını, göçlerle birlikte Trakya'ya geldiğini dile getirdi. Turizm etkinliği olması ve geleneklerin geleceğe aktarılması konusunda kent merkezinde uzun süredir ilk kez kutlandığını ifade eden Çakır, gelecek hafta sonu da Keşan'da Çamlıca Köyü'nde kutlanacağını belirtti. Bocuk'un hem köylerde hem de kentteki pek çok noktada canlandırılması için akademik çalışmaların yürütüleceği kaydedildi. Keşan ilçesine bağlı Çamlıca Köyü'nde, Çamlıca Köyü Muhtarlığı, Çamlıca Kültür ve Turizm Derneği ile Korudağ Doğal Yaşam ve Çevre Derneği tarafından bu yıl 14'üncüsünün yapılması planlanan 'Bocuk Gecesi', yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenmişti. Etkinliğin 26 Ocak Cumartesi günü yapılacağı duyuruldu.

 

Haber / Aleyna ÇELİK