Tıp Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı düzenlendi

Namık Kemal Üniversitesi TNKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda Tıp Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı düzenlendi.

GÜNDEM 20.01.2019 13:32:00 0
Tıp Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı düzenlendi

TNKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Eker, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut, Namık Kemal Üniversitesi Genel Sekreteri Murat Eren, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Erdoğan Gültekin, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Gülsüm Özkan, Doç. Dr. Fatin Rüştü Polat ile akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

KATILIMCILAR BİLGİLENDİRİLDİ

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantı Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatin Rüştü Polat’ın açılış konuşmasını yapmasıyla devam etti.  Doç. Dr. Fatin Rüştü Polat ardından Tıp Fakültesi ve Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin mevcut fiziki yapısı ile ilgili bilgilerin yer aldığı sunumu katılımcılar ile paylaştı. Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gülsüm Özkan, Tıp Fakültesi öğrencilerinin talep ve önerilerini katılımcılara aktardı. Tıp Fakültesi’nin kuruluşundan itibaren gelişimini anlatan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut, mezuniyet öncesi eğitim ve mezuniyet sonrası eğitim ile öğrencilere yönelik faaliyetler, idari faaliyetler ve gerçekleşmesi planlanan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

 

“ÇALIŞMALARIMIZ HIZLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEK”

 

Tıp eğitiminde Türkiye’nin sayılı üniversiteleri arasında yer almak istediklerini belirten Namık Kemal Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin, “Tıp Fakültesi ile ilgili hususları başlıklar halinde ele alarak Fakültemizde fiziki alan konusunda çeşitli sıkıntılarımız bulunmaktadır. Bu konuda çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam edecektir” dedi. Ardında Rektör Şahin, akademik faaliyetlerin analizleri, fakülteden beklentiler, üniversitenin geleceği ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında öğretim elemanlarına detaylı bilgiler verdi. Akademik kadronun önerileri ve isteklerinin değerlendirildiği toplantı Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü, Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü ve Temel Tıp Bilimleri Bölümü “Akademik Bilim ve Teşvik Sanat Ödülü” nü alanlara belgelerinin verilmesiyle son buldu.

 

Haber/ Aleyna ÇELİK