Kapaklı'nın ilk Z-Kütüphanesi açıldı

Kapaklı'nın ilk Z-Kütüphanesi Kapaklı Anadolu Lisesi'nde açılırken, kütüphaneye Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in ismi verildi. Açılışta konuşan Okul Müdürü Mustafa Türk,

GÜNDEM 17.01.2019 11:48:00 0
Kapaklı

Kapaklı’nın ilk Z-Kütüphanesi olan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Z-Kütüphanesi, Anadolu Lisesi’nde bugün saat 11:00’da düzenlenen törenle açıldı.

 

“AMACIMIZ GELECEĞE YÖN VEREN LİDER BİREYLER YETİŞTİRMEK”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Kapaklı Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Türk, “Bizim kurum olarak amacımız; vatanını seven, tarihini bilen, milli kültürüne sahip çıkan, teknolojiyi takip edip kullanabilen, bilimsel çalışmalara önem veren, doğayı ve çevreyi koruyan, sanatı ve sanatçıyı seven, spor yapan, evrensel barışa inanan, hukukun üstünlüğünü bilen, okumayı ve araştırmayı seven, eleştiriye açık, hem demokratik hem de hoşgörülü bireyler yetiştirmek. Yani kısacası sunduğu eğitimin ve öğretimin kalitesiyle ülkemize ve dünyaya yön verebilecek lider bireylerin yetiştiği kurum olmak” dedi.

 

KAPAKLI’NIN İLK ANADOLU LİSESİ

 

Kapaklı Anadolu Lisesi’nin Kapaklı’nın ilk Anadolu Lisesi olduğunu söyleyen Mustafa Türk,  “Geçen yıl ilk mezunlarımızı vermenin gururunu yaşadık. Okulumuz daha yeni olmasına rağmen bölgesinde kısa zamanda adından övgüyle bahsedilen bir okul olmuştur. Amacımız okulumuzun önce Tekirdağ’ın sonra da Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumları içerisinde olmasını sağlamak. Bunun için siz Kapaklı halkının da desteğiyle elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimize söz veriyoruz” diye konuştu.

 

“KİTAP DOSTU BİR OKUL OLMAK GEREKİYOR”

 

Öğrencileri gelişen dünya şartlarına göre yetiştirmek amacında olmanın yanı sıra kültürel açıdan da doygun bir hale getirmeleri gerektiğini dile getiren Okul Müdürü Türk, “Bu nedenle kitap dostu bir okul olmak gerekiyor. Bu düşünce ışığında Kapaklı Milli Eğitim Müdürümüz ve Milli Eğitim Bakanımız ile yaptığımız yazışmalar neticesinde okulumuza Z-Kütüphane kazandıracak çalışmalara Ağustos-2018 ayında başladık. Yaklaşık 5 aylık bir çalışmanın neticesinde Kapaklı’nın ilk zenginleştirilmiş kütüphanesini okulumuza kazandırdık” dedi.

 

“AMACIMIZ KİTAP SAYISINI 5 BİNE ÇIKARTMAK”

 

Kütüphanede şuanda kitap sayısının istedikleri seviyede olmadığını söyleyen Türk, “Amacımız bir yıl içerisinde kitap sayımızı 2 bin adetten en az 5 bin adete çıkartmak. Buradan belirtmek isterim ki yardımda bulunmak isteyen kurum ve kişilerin desteklerini bekliyoruz” dedi.

 

“ÖĞRENCİNİN AİLESİ İLE İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ”

 

Kapaklı Anadolu Lisesi’nin bir diğer özelliğinin de öğrencilerin ahlaki açıdan doğru davranışlar sergilemesini sağlamaya gayret gösteren bir okul olması olduğunu dile getiren Türk “Bu nedenle öğrencilerimizin olumsuz davranışlarının düzeltilmesi için çalışma yaparken, öğrencinin ailesiyle de olumsuz davranışlarının düzeltilmesi yönünde işbirliği yapıyoruz. Çünkü biz okul olarak akademik bilginin doğru davranışlar sergileyen kişiler sayesinde toplum yararına kullanılacağını düşünüyoruz. Yani öğrencilerimizin insanlık için yararlı işler yapan kişiler olması için çalışıyoruz” dedi.

 

“OKUYAN, ARAŞTIRAN BİREYLER OLMALARINI İSTİYORUZ”

 

Bu nedenle öğrencilerin okuyan ve araştıran bireyler olmasını istediklerini kaydeden Türk, “Okuyan bir okul olmak için de böyle bir kütüphanenin olması gerektiğini düşündük ve bu düşüncemizi gerçekleştirdik. Okulumuza ve Kapaklımıza hayırlı olsun” dedi. Okul Müdürü Mustafa Türk, konuşmasını Hazreti Ali’nin “Çocuklarınızın yarın söz sahibi olmasını istiyorsanız, daha bugünden onlara iyi kitaplar hediye edin” sözleri ile tamamladı.

 

“7 SINIF DONATILDI”

 

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz da “Kapaklı’nın ilk Z kütüphanesini açmanın gururunu yaşıyoruz. Kapaklı’da bu tür eğitim donatılarına çok ihtiyacımız var. İnşallah kısa sürede eksiklerimizi tamamlayacağız” dedi. Eğitim İçin El Ele Projesi kapsamında başlattıkları bu çalışma ile şuana kadar 7 tane sınıf donattıklarını dile getiren Danışmaz, “Bir Z-Kütüphanesi yapıldı. İnşallah en kısa zamanda 4 sınıf daha donatarak bu projeyi sürdürmeyi düşünüyoruz” dedi.

 

KÜTÜPHANEYİ GEZDİLER

 

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek kütüphanenin açılışı yapıldı. Açılışın ardından protokol üyeleri kütüphaneyi gezerek İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ve Okul Müdürü Mustafa Türk’ten Z-Kütüphaneye ilişkin bilgi aldı.

 

YOĞUN KATILIM

 

Açılışa Kapaklı Kaymakamlığına vekalet eden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklı Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, AK Parti İlçe Başkanı Ercan Üçel, MHP İlçe Başkanı Serkan Genç, AK Parti Tekirdağ Eski Milletvekili Ayşe Doğan, AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı Akın Yılmaz, Trakya Okul Kıyafetleri Üreticileri ve Satıcıları Derneği Başkanı Yaşar Yılmaz, okul müdürleri, öğretmenler ve davetliler katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU