Teknik destek projesi eğitimleri başladı

Kırklareli Üniversitesi ile Trakya Kalkınma Ajansı arasında imzalanan "Kırklareli Üniversitesi Cisco Academy için Cisco Eğitmen Eğitimi" kapsamında teknik destek projesi eğitimleri başladı.

GÜNDEM 16.01.2019 14:00:00 0
Teknik destek projesi eğitimleri başladı

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2018 Yılı Teknik Destek Programı, Eylül - Ekim döneminde başarılı bulunarak desteklenmesi uygun görülen proje kapsamında teknik destek projesi eğitimleri başladı. Cisco Networking Academy eğitmeni Gökhan Akın tarafından 14 Ocak Pazartesi günü başlayan eğitimler 18 Ocak Cuma gününe kadar devam edecek. Eğitimlerde 12 akademisyen 5 gün boyunca toplam 35 saat eğitmen eğitimi alacak. Teknik desteğin sağlanmasının ardından eğitim alan akademisyenler Cisco Eğitmeni olarak Kırklareli Üniversitesi Cisco Academy bünyesinde hedef gruplara eğitim verme hakkı kazanacak.

 

SERTİFİKA VERİLECEK

 

Kırklareli Üniversitesi Cisco Academy ile özellikle ilgili alandaki veya bilişim alanına ilgili olan öğrencilerin Cisco tarafından sertifikalandırılarak sektörde kalifiye eleman olarak yer almak için avantaj elde edeceği belirtildi. Bu çerçevede de her yıl yaklaşık olarak 100 öğrencinin Cisco sertifikaları almaları hedeflendiği kaydedildi. 2018-2019 eğitim öğretim yılı bahar döneminde Kırklareli Üniversitesi Cisco Academy bünyesinde öğrencilere ve bölgemize yönelik Cisco müfredatına uygun CCNA (Cisco Certified Network Associate), Siber Güvenlik, Nesnelerin İnterneti gibi konularda eğitimler verilecek.

 

Haber / Özge MERİÇ