İklim değişikliğinin etkileri konuşuldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, "Trakya Bölgesi'nde İklim Değişikliği ile Mücadele ve Adaptasyon için Kapasite Artırımı Projesi" kapsamında eğitim programının ikincisi düzenl

GÜNDEM 14.01.2019 14:02:00 0
İklim değişikliğinin etkileri konuşuldu

Süleymanpaşa'da bir otelde düzenlenen eğitim programına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler personeli ve proje koordinatörü Levent Tuna, NKÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Konukçu, NKÜ Teknik Bilimler MYO Öğr. Gör. Dr. Bahadır Altürk, TR21 Trakya Bölgesi kamu kurumları, yerel yönetimlerden temsilciler ile Trakya İklim Değişikliğini İzleme ve Adaptasyon Platformu üyeleri katıldı.

 

SUNUM YAPTILAR

 

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) tarafından desteklenen TESKİ ile TRAKYAKENT'in iştirakçisi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yararlanıcısı olduğu "Türkiye'de İklim Değişikliği Alanında Kapasitesinin Geliştirilmesi Hibe Programı" kapsamında eğitim programı düzenlendi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin proje sahipliği ile düzenlenen programın açılışında Prof. Dr. Fatih Konukçu, katılımcılarla proje ve eğitim programının detaylarını paylaştı.  Prof. Dr. Konukçu'nun konuşmasının ardından Doç. Dr. Asude Hanedar, Trakya Bölgesi 2100 yılına kadar her 10 yıllın periyotlarda iklimin nasıl değişeceğini; Dr. Bahadır Altürk, iklim değişikliğinin Trakya Bölgesi'ndeki tarımsal üretime etkisini; Prof. Dr. Nusret Karakaya da iklim değişikliğinin Trakya Bölgesi'ndeki su kaynakları üzerine etkisini; İklim Uzmanı Ferat Çağlar Trakya Bölgesi'ndeki Ekstrem İklim Olaylarını anlatarak sunum yaptı.

 

KATILIM SERTİFİKASI VERİLDİ

 

Proje Veri Yönetim Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Albut tarafından yönetilen "Değerlendirme Bölümü"nde eğiticiler tarafından Platform Üyelerinden gelen soru, eleştiri ve katkıları analiz edildi.  İkinci Eğitim Programı sonunda "Trakya İklim Değişikliğini İzleme ve Adaptasyon Platformu" üyelerine Katılım Sertifikası verildi. Proje kapsamında, 24 Ocak 2019 da düzenlenecek 3. Eğitim Programında, "Trakya'da iklim değişikliğinin etkilerini en aza indirmek için alınabilecek önlemler ve adaptasyon stratejileri" konularının ele alınacağı belirtildi.

 

Haber / Özge MERİÇ