Başkan Uyan: Vatandaşın hakkını söke söke alacağız

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Tekirdağ il ve ilçelerinde görev yapan çok sayıda basın mensubuyla bir araya geldi. Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan düzenlediği basın toplantÄ

GÜNDEM 14.01.2019 11:29:00 0
Başkan Uyan: Vatandaşın hakkını söke söke alacağız

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, ilçede kurulmak istenen termik santrale karşı geldiği, çevre ve insan sağlığına zararlı yatırımlarla mücadele ettiği için asılsız iftiralarla kendisini yıpratmaya çalışan, işçilerine şikayet ettiren bir şirketin tüm iddialarını, mahkeme kararlarıyla tek tek çürüttüğünü açıkladı. Düzenlenen toplantıya; CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün ve Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

 

"MÜCADELE ETMEKTEN YILMAYACAĞIZ"

 

Başkan Uyan, bir şirket tarafından vatandaşın hakkını savundukları için yıpratılmaya çalışıldığını belirterek, "Belediye Martaş Limanı’nın kuruluşunda yüzde 10 kar ortağı. Limanın kuruluşundan itibaren bugüne kadar milyonlarca liraya ulaşan kar payı alınamamış durumda. Bu konuda bağımsız denetçi isteyerek dava açtık. Biz vatandaşın hakkını savunduğumuz için kendi çalışanlarına zorla dava açtırarak tarafımı yıpratmaya çalışıyorlar" şeklinde konuştu. Mahkemeden Namık Kemal Üniversitesi Marmaraereğlisi Meslek Yüksek Okulu yeni binasının yeri ile ilgili atılan asılsız iddialarla ilgili alınan kararı aktaran Başkan Uyan; "Marmaraereğlisi Meslek Yüksek Okulu’nu belediyemiz, büyükşehir ve Namık Kemal Üniversitesi işbirliği ile yaptık. Eğitim yatırımlarına karşı gelenler kalkıp şikayet ettiler. Üniversitenin yaklaşık 800 metre ilerisindeki çöplüğün okulun yapıldığı alanda olduğunu iddia ettiler. Okulun zemini incelendi ve mahkeme lehimize karar verdi. Ama şirket çalışanları üniversite alanının çöplük olduğunu iddia etmişlerdi. Tabi beni yıpratmak amacıyla aynı şirkete ait bir gazetede çöplüğe fakülte yaptırdığımızı iddia ederek asılsız iftiralar atmışlardı. Mahkeme onlara cevabını verdi. Görüldüğü gibi ilçemizde eğitim yatırımlarını engellemeye çalışanlar, geleceğimizin teminatı gençlerimizin modern binalarda eğitim almasını istemeyenlerle mücadele ediyoruz. Her seferinde galip geliyoruz. Eğitime karşı çıkanlarla mücadele etmekten yılmayacağız" ifadelerine yer verdi.

 

DAVALARDA ALINAN KARARLARI BASINLA PAYLAŞTI

 

Başkan Uyan, şirket çalışanları tarafından şikayet edilen asfalt şantiyesi davasına değinerek, "İlçemizde yollarımızı asfaltlamak amacıyla kurduğumuz asfalt şantiyemizi bile şikayet ettiler. Asfalt şantiyesi belediyenin en önemli yatırımlarından bir tanesi. Yollarımızı kendi imkanlarımızla asfaltlamak için kullanıyoruz. Bunlar resmen belediyenin halka hizmet etmesini engellemeye çalışıyorlar. Yoksa kim asfalt şantiyesini şikayet eder ki. Asfalt şantiyesi konusunda Bölge İdare Mahkemesi’nin ardından Danıştay da lehimize karar verdi" dedi. Başkan Uyan daha sonra sit alanına çöp döküm iddiası, asfalt şantiyesi, başta olmak üzere açılan davalarda alınan kararları basınla paylaştı.

 

Haber / Yakup KARATEPE