Gazetecileri kahvaltıda ağırladılar

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında ilçede görev yapan gazeteciler için kahvaltı programı düzenlendi.

GÜNDEM 13.01.2019 16:57:00 0
Gazetecileri kahvaltıda ağırladılar

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube binasında düzenlenen kahvaltı programına; Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Dernek Yönetimi ve üyeleri ile basın mensupları katıldı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında düzenlenen kahvaltı programında konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, "Bugün bizlerle beraber olduğunuz için teşekkür ederiz. Bu düşüncelerle herkesin gününe ve çalışan kurumlara değer veriyoruz. Sizler de bize değer verdiğiniz ve buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz” dedi.

 

"BURADA GÜZEL BİR AİLE KURDUK"

 

Bu dernek binasının sadece engelliler için değil, tüm insanlar için olduğunu söyleyen Çetinkaya, “Herkes gelip burada fikrini beyan edebiliyor. Kavga ettiğimiz, bağrıştığımız olabiliyor. Çünkü doğruyu bulmaya çalışıyoruz bunun amacı içerisindeyiz. Derneğimiz 2006 yılında açıldı. Daha dün gibi hatırlıyorum. İnşallah bu dernek benden sonra da yaşamaya devam eder. Yaşaması için her şeyi şeffaf ve doğru olarak anlatmaya çalışıyoruz. Burada güzel bir aile kurduk. Çünkü bizim başka şansımız yok" sözlerine yer verdi.

 

"ÇÖZEMEDİĞİMİZ TEK SORUN ULAŞIM"

 

Çözemedikleri tek sorunun ulaşım olduğunu dile getiren Çetinkaya, "Çerkezköy’de bulunduğumuz konumda tek çözemediğimiz konu ulaşım oldu. Sadece ulaşımı çözemedik. Tekirdağ’da değil her yerde çözülmedi bu sorun. Dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin açılışa geldiği zaman ondan sadece üç şey istedik, biri böbrek yetmezliği olanlar için bakım maaşı, ikincisi tek gözü görmeyenlerin sakat sayılması ve son olarak da ulaşımdaki sorunların çözülmesi. Tek bir Engelli Kartı'nın Türkiye’nin her yerinde geçmesini istiyoruz. Tekirdağ’da ayrı kart, İstanbul’da ayrı kart, Adana’da farklı kart olması bizim işimizi zorlaştırıyor. Bunun değişmesini istiyoruz" dedi.

 

HERKES BİR ENGELLİ ADAYI

 

Ulaşım sıkıntısının engellilerin yaşadığı en büyük problem olduğunu belirten Çetinkaya, "Ulaşım sorununu çözmek için karşımızda bir muhatap bulamıyoruz, göremiyoruz. Bu problemi birilerine anlattığımızda sadece empati yapmakla yetiniyorlar. Bize sadece empati değil uygulama gerekli. Her otobüste engelliler yeri olması gerekiyor. Engelli arkadaşlarımız durakta beklediği zamanlarda otobüslerin onları görmezden gelip almamaları, bahaneleri olarak ise orası durak değil tepkisini ortaya koymaları doğru değil. Durakta beklemelerine rağmen bile almıyorlar. Yazık çok yazık. Herkes bir engelli adayıdır. Ve bunun bilincinde olup ona göre davranmamız gerekiyor. Bunu çözersek herkes rahat edecek" şeklinde konuştu. Kahvaltı programının sonunda Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi dernek yönetimi ve üyeleri kendi el emekleriyle yaptığı kokulu taşları basın mensuplarına hediye etti.

 

Haber / Özge MERİÇ - Seda AKYOL