'Tuzlu Yemek' ayakta alkışlandı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve Tülay Can tarafından yazılıp yönetilen 'Tuzlu Yemek' adlı tiyatro oyunu Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi'nde ücretsiz sahnelendi. Kadınlara yönel

GÜNDEM 10.01.2019 15:52:00 0

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi'nde saat 20:00'da kadına yönelik şiddet sorununa farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen tiyatro oyununda, şiddetin daha büyük şiddetlere neden olacağı ve gerektiği durumlarda aile ve devletten yardım alınarak zor durumların üstesinden gelinebileceği anlatıldı.

 

PROFESYONEL OYUNCULARA TAŞ ÇIKARDILAR

 

Tülay Can'ın yazıp yönettiği, İlhan Soner Şalap, Demet Ersoy, Güner Allahverdiyeva, İsmail Kızıleşik, Mehtap Orun ve Omid Darvishi oyuncularının yer aldığı Tuzlu Yemek oyununda, şiddetin daha büyük şiddetlere neden olacağı, iyi insan olmanın her zaman iyi insan kalmaya yeterli olmayacağı ve gerektiği durumlarda aile ve devletten yardım alınarak zor durumların üstesinden gelinebileceği anlatıldı. Kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığı günümüzde bu konuya farkındalık yaratmak için sahnelenen tiyatro oyununda şiddetin her türünün son bulması gerektiğine dikkat çekildi. Profesyonel oyunculara taş çıkartacak bir oyun sahneleyen oyuncular tiyatro oyunun sonunda seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

 

"ŞİDDETE MARUZ KALIYORSANIZ SESSİZ KALMAYIN"

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Talat Atay, Tuzlu Yemek adlı tiyatro oyununun sonunda oyunculara çiçek takdim etti. Kısa bir konuşma yapan Talat Atay kadına yönelik şiddetin Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olduğunu vurgulayarak "Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak kadınlarımızın her alanda yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz" dedi. Kadın Dayanışma Merkezlerinde Uzman Psikolog ve Sosyal Hizmetler Uzmanları tarafından gizlilik prensibiyle ücretsiz olarak danışmanlık hizmetleri verildiğini dile getiren Talat Atay, " Süleymanpaşa, Çorlu ve Çerkezköy'de Kadın Dayanışma Merkezlerimiz ücretsiz hizmet veriyor" dedi. Kadın Dayanışma Merkezleri’nin Aile sorunları, evlilik durumu ve olası sorunlar, aile yaşam döngüsü gibi bir çok konuda hizmet verdiğini dile getiren Talat Atay, " Kadın cinayetleri, tecavüzleri her geçen gün biraz daha fazla artıyor. Türk toplumu olarak kadının yeri eski zamanda bence daha önemli ve daha kutsaldı. Bunu modern zamana uygulamamız gerekmektedir. Nitekim fiziksel üstünlük şiddeti doğurmamaktadır. Bir insanın kişisel üstünlüğü karışındaki kişiden fazla olduğunda, işkence, cinayet, tecavüz, zor kullanma yetkisini ona vermez. Bu yüzden şiddete maruz kalıyor ve tanık oluyorsanız sessiz kalmayın" şeklinde konuştu.

 

Haber / Özge MERİÇ - Seda AKYOL