Bağımlılıkla mücadele muhtarların en büyük görevi

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün genelgesi kapsamında Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın Başkanlığı'nda, "Uyuşturucu İle Mücadele&

GÜNDEM 8.01.2019 12:59:00 0
Bağımlılıkla mücadele muhtarların en büyük görevi

Tekirdağ Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ocak Ayı Muhtarlar Toplantısı'na Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Abdullah Kalkan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, kaymakamlar, kurum müdürleri, ilçe jandarma komutanları, ilçe emniyet müdürleri ve muhtarlar katıldı.

 

 “MUHTARLAR TÜRK İDARE TEŞKİLATINDA ÖNEMLİ BİR YERE SAHİPTİR”

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Vali Yıldırım’ın konuşmasıyla devam etti. Muhtarların kendi görev alanlarında çok önemli görevler hayata geçirdiğini belirten Vali Yıldırım, "Muhtarlık müessesi, Türk idare teşkilatında çok önemli bir yere sahiptir. Bizlerin eli, kolu, gözü, kulağı oluyorlar. Muhtarlarımız bulundukları yerde fakir fukaradan, yaşlıdan, engelliden sorumludur. Bu sorumluluğunuzu bize, ilgili kurum ve kuruluşlara söyleyerek yerine getiriyorsunuz. Biz, sizden bize haber vermenizi bekliyoruz. Bize haber verdiğiniz takdirde kurumlarımız gerekli bütün iş ve işlemleri yaparlar" şeklinde konuştu.

 

“SUÇ UNSURUNU BİLDİRMEK MUHTARLARIN GÖREVİDİR”

 

Bağımlılıkla Mücadele ile ilgili muhtarların çok büyük görevleri olduğunu dile getiren Vali Yıldırım, "Bugün özel bir toplantı yapacağız. Bu toplantımızın konusu da bağımlılıkla mücadeledir. Bu konuyla ilgili muhtarlarımızın çok büyük görevleri vardır. Kırsalda, birtakım yerlerde uyuşturucu elde edilen bitkilerin ekimi yapılabiliyor. Eğer bunları görüyor, duyuyorlarsa bize, emniyetimize, jandarmamıza haber vermeleri görevleridir. Bunun dışında bu işin ticaretini yapanlar varsa, bunu bize haber vereceklerdir. Bunların kullanıcıları, bunların aracıları varsa, bize haber vermek zorundadırlar. Mevzuatımızda yazdığı gibi, bulunduğu yerdeki suç unsurunu bildirmek muhtarların görevidir. Onun içindir ki biz de sizden bunları bekliyoruz. Size her zaman kapımız, gönlümüz açıktır" ifadelerini kullandı.

 

ÇEŞİTLİ SUNUMLAR YAPILDI

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın konuşmasının ardından program, Yeşilay Derneği Tekirdağ Şube Başkanı Şener Çelikayar’ın açılış ve bilgilendirme sunumu ile devam etti. Ardından program Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Emniyet Amiri Mahmut Gülhan’ın "İlimiz Genelinde Uyuşturucu İle Mücadele" konulu sunumu ile devam ederken İl  Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Hacı Bayram Zengin’in sunumu ile son buldu.

 

Haber / Seda AKYOL