Öğrencilere trafik eğitimi verildi

Edirne Jandarma Komutanlığı'na bağlı Trafik Tim Komutanlığı ve Çocuk Suçları personeli tarafından, 'Trafik Dedektifleri' projesi kapsamında öğrencilere yönelik trafik eğitimi verildi.

GÜNDEM 8.01.2019 12:20:00 0
Öğrencilere trafik eğitimi verildi

Trafik içindeki en savunmasız grup olan çocukları bilinçlendirmek ve onlara daha güvenli bir trafik ortamı sağlanmak amacıyla eğitim düzenlediklerini dile getiren Trafik Tim Komutanlığı ve Çocuk Suçları Personeli, uygulamalı eğitimler sonucunda öğrencilere Trafik Dedektifi Kartı ve bilgilendirme broşürleri dağıtıldığını belirtti.

 

SEMİNERLER DEVAM EDECEK

 

Trafik Tim Komutanlığı ve Çocuk Suçları Personeli  tarafından 'Trafik Dedektifleri' projesi kapsamında ilköğretim öğrencilerine kavşaklarda ve karayolunda yaya geçiş kuralları, araçlarda emniyet kemeri kullanımı, okul servis araçlarında uyulması gereken kurallar, traktör ve kamyonet kasalarında yolculuk, bisiklet binme kuralları konulu bilgilendirme semineri düzenlendi. Uygulamalı eğitimler sonucunda öğrencilere Trafik Dedektifi kartı ve bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Eğitim öğretim yılı içerisinde projenin doğrudan hedef kitlesi olan 3-17 yaş grubunda yer alan çocuklara yönelik bilgilendirme seminerlerinin devam edeceği belirtildi.

 

Haber / Aleyna ÇELİK