Sır cinayet 13 yıl sonra çözüldü

2006 yılında eşinin kaybolduğu iddiasıyla Saray İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek kayıp başvurusunda bulunan Gülnazik Baş,  13 yıl sonra cinayet büro ekipleri tarafından eşinin cinayet

GÜNDEM 8.01.2019 08:12:00 0
Sır cinayet 13 yıl sonra çözüldü

2006 yılı Ekim ayından itibaren kayıp olarak aranan ve 2014 yılında gaiplik kararı verilen Hasan Baş’ın vahşi bir şekilde öldürüldüğü ortaya çıktı.

 

13 YIL ÖNCE ORTADAN KAYBOLDU

 

Kırklareli’nde uzun yıllar hademelik yapan, ardından Saray’da yaşamaya başlayan talihsiz adamın parası için eşinin de aralarında bulunduğu 6 kişi tarafından öldürüldüğü, yakıldığı ve Kuşbahçe bölgesinde ormanlık bir alana gömüldüğü iddia edildi.

 

DOSYAYI TEKİRDAĞ POLİSİ DEVRALDI

 

Saray polisi yıllardır tüm aramalara rağmen kayıp şahsa ulaşamayınca şahıs hakkında 2014 yılında gaiplik kararı verildi. 2017 yılında dosyayı yeniden açan Tekirdağ Cinayet Büro ekiplerinin tozlu raflardan indirdiği cinayet dosyasının yaprakları vahşetin boyutlarını ortaya koydu. Cinayet Büro Ekiplerinin Saray Asayiş Büro Ekipleri ile koordineli yürüttüğü çalışma sonrası Hasan Baş’ın ikinci eşi Gülnazik Baş ve bir kişi Çerkezköy’de gözaltına alınırken, 1’i Antalya’da, 1’i Tekirdağ’da, 2’si de Saray’da olmak üzere olayla ilişkisi olduğu öne sürülen toplam 3’ü kadın toplam 6 kişi gözaltına alınarak çapraz sorguya alındı. 13 yıllık sır cinayeti, cinayet büro ekipleri teknik ve teorik becerileri ile çözdü.

 

POLİS FAİLLERE ULAŞTI

 

Uzun yıllar hademelik yaptığı Kırklareli’nden Saray’a taşınan, 13 yıl önce Saray Ayazpaşa Mahallesi 100. Yıl Atatürk Caddesi No: 3 Kat:3’te ikamet ederken ikinci eşi Gülnazik Baş ve 5 kişi tarafından iddiaya göre boğularak öldürülüp bir gün küvette bekletildikten sonra failler tarafından Çerkezköy Silivri arasında ormanlık alana gömüldüğü iddia edilen talihsiz adama, bugüne kadar ulaşamayan polis,  13 yıl geriye giderek o ifadelerden elde ettiği delillerden bir bir faillere ulaştı.

 

6 KİŞİ TUTUKLANDI

 

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin yaklaşık 3 aylık teknik ve fiziki takibi sonucu gözaltına alınan Gülnazik Baş, Murat Karadeniz, Elif Yanar, Metin Motor, Gülsüm Sevgi ve Nuri Yıldız gözaltına alındı. 6 zanlı emniyetteki işlemlerinin ardından Saray Adliyesi’ne çıkarıldı. Evi ve otobüsü için eşini öldürdüğü iddia edilen ve eşini öldürdükten sonra 13 yıl boyunca onun emekli maaşını çektiği belirlenen Gülnazik Baş, kasten ve tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek suçundan tutuklanırken, diğer zanlılar ise tasarlayarak adam öldürme suçundan tutuklandı. Dün Saray Adliyesi’nde geniş güvenlik önlemleri altında gün boyu süren yargılama sonrası tutuklanan cinayet şebekesinin 6 üyesi tutuklanarak Tekirdağ Cezaevine konulurken, talihsiz adamın, önce boğularak öldürülen ardından yakılarak yok edilen talihsiz adamın cesedinin yerini tespit eden cinayet büro ekiplerinin önümüzdeki günlerde 13 yıldır ormanlık alanda gömülü olan maktul Hasan Baş’ın naşını gömüldüğü yerden çıkartarak önce DNA testi için Adli Tıp’a ardından da ailesine teslim edecek. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ