'Tuzlu Yemek' Çerkezköy'e geliyor

Kadın şiddetin anlatıldığı 'Tuzlu Yemek' isimli tiyatro oyunu Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi'nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında 9 Ocak'ta ÇerkezkÃ?

GÜNDEM 7.01.2019 17:58:00 0

Tülay Can’ın yazdığı ve yönettiği, Tülay Can, Mehtap Orun, Ömid Darvishi, İlhan Soner Şalap, Demet Ersoy, İsmail Kızıleşik ve Günel Allahverdiyeva gibi isimlerin rol aldığı oyun 9 Ocak Çarşamba günü saat 20:00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda sahnelenecek.

 

TÜM TİYATROSEVERLERİ DAVET ETTİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında 9 Ocak Çarşamba günü saat 20.00’da ücretsiz sahnelenecek olan tek perdelik tiyatro oyununda günümüzün en önemli sorunlarından olan kadına şiddete dikkat çekileceğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, tiyatro oyununa tüm Çerkezköylüleri davet etti.

 

MURATLI’DA DA SAHNELENECEK

 

Oyun, 10 Ocak Cuma günü de saat 20.00’da Muratlı Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Kadına yönelik şiddetin Türkiye’nin kanayan yarası olduğunu belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Her gün gözümüzü kadına yönelik fiziksel, psikolojik ya da ekonomik şiddetle ilgili bir habere açıyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak biz, sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket eden, vatandaşlarına bu anlayışla hizmet veren bir belediyeyiz. Sosyal Belediyecilik anlayışının bir gereği olarak da kadına yönelik şiddetle her alanda mücadele ediyoruz. İlçelerimizde hayata geçirdiğimiz Kadın Danışma Merkezleri, kadın istihdamı konusunda gösterdiğimiz hassasiyet, ilimizdeki kadın üreticileri desteklediğimiz etkinliklerimiz bu mücadelemizin bazı örneklerindendir. Sanatın iyileştirici ve dönüştürücü gücünü göz önüne alarak kadına yönelik şiddeti konu edinen Tuzlu Yemek oyununu vatandaşlarımızla buluşturuyoruz” diyerek şiddetin her türünün son bulmasını temenni etti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ