Kar yağışına karşı küreme ve buzlama çalışması

Yurt genelinde olduğu gibi Tekirdağ'da da etkisini gösteren kar yağışının olumsuz etkilerini önlemek amacıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediye tarafından, küreme ve tuzlama çalışmaları yapıldı.

GÜNDEM 7.01.2019 17:55:00 0
Kar yağışına karşı küreme ve buzlama çalışması

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kar yağışının başladığı andan itibaren çok sayıda personel ve iş makinesi ile küreme ve tuzlama çalışmaları yaptı.

 

208 PERSONEL GÖREV ALDI

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, meteorolojik uyarıları dikkate alarak kar yağışının hayatı olumsuz etkilemesini önlemek amacıyla kriz masası kurarak, kurulan kriz masası bünyesinde ihbarları değerlendirdi. Çözüm noktasında çalışmalar gerçekleştiren Fen İşleri Dairesi ve İtfaiye Dairesi ile TESKİ ekipleri, özellikle yoğun kar yağışı alan ilçelerde ana arterlerde ve ara sokaklarda vatandaşların sıkıntı yaşamaması için tuzlama ve küreme çalışması yaptı. Buzlanmanın önüne geçilmesi adına da buz çözücü solüsyon ile çalışma yapılarak, kar küreme ve tuzlama çalışmalarında toplamda 208 personel ve 67 araç görev aldı.

 

"TEDBİR ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, sürdürülen çalışmalarla ilgili açıklama yaparak,"Tekirdağ'da kar yağışının başladığı anlardan itibaren ulaşım alanında yaşanabilecek aksamaların önüne geçebilmek amacıyla küreme ve tuzlama çalışmalarımızı başlattık. Ekiplerimizin çalışmaları 7/24 hizmet veren Kriz Masamız tarafından koordine edildi. Fen İşleri Dairesi, İtfaiye Dairesi ve TESKİ ekiplerimiz, araç parkımızda bulunan ekipmanlarla yolların kapanmamasını sağladı. Büyükşehir Belediyesi olarak, her türlü hava koşulunda vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Hava durumu tahminlerini takip ederek bundan sonra yaşanabilecek yağışlar öncesinde gerekli tedbirleri almaya ve hazırlıklı olmaya devam edeceğiz" dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ