Optimed, gazetecileri kahvaltıda ağırladı

Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Çerkezköy, Kapaklı ve Çorlu'da görev yapan basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Özel Optimed H

GÜNDEM 7.01.2019 16:41:00 0
Optimed, gazetecileri kahvaltıda ağırladı

Kahvaltıda konuşan Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Recep Çalışkan, “Sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Optimed ailesi olarak çalışmalarınızda başarılar diliyoruz” diyerek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

 

“8 HEKİM İLE BİRLİKTE HASTANEYİ KURDUK”

 

11 yıl önce 8 hekim ile birlikte Optimed Hastanesi’ni kurduklarını dile getiren Çalışkan, Çerkezköy’de birçok ilke imza attıklarını ifade etti. Önceleri yoğun bakım, gelişmiş ameliyathaneler, BT, MRI, olmadığı için hastaların büyük bir bölümünün başka yerlere sevk edildiğini anımsatan Çalışkan “Hastanemiz ile bu sevkler çok minimal bir hale geldi. 2007 yılında ilk açıldığımızda 6 bin metrekare büyüklüğünde bir hastane iken, şimdi 17 bin metrekare kapalı alana sahip ve içinde yaklaşık 500 çalışanı ve 60 hekimi olan bir hastaneyiz” dedi.

 

“5 TAM DONANIMLI AMELİYATHANE BULUNUYOR”

 

Hastanede tam donanımlı 5 ameliyathane, 25 yataklı yetişkin ve 14 yataklı yeni doğan yoğun bakımının bulunduğunu dile getiren Çalışkan, “Alanında uzman hakimlere anjiyo girişimleri açık kalp operasyonları, başta katarakt olmak üzere göz ameliyatları her türlü ortopedik ve travmatolojik ameliyatları, obezite operasyonları, başta olmak üzere her türlü genel cerrahi operasyonları ürolojide kapalı ve açık operasyonları, nöroşirürjik operasyonlar, çocuk cerrahisinde genetik anomaliler ile birlikte her türlü çocuk operasyonları yapılıyor” dedi.

 

“EN KONFORLU FİZİK TEDAVİ MERKEZİNE SAHİBİZ”

 

Bölgenin en geniş ergonomik ve konforlu fizik tedavi merkezine sahip olduklarını söyleyen Recep Çalışkan “Radyoloji ve laboratuar hizmetlerini yenileyerek hastalarımızın hizmetlerine daha konforlu şekilde sunduk. Acil durumlarda kullanılmak üzere faal ve ruhsatlı helikopter pistimiz var. Her zaman hava yoluyla da hasta nakil kabul edebiliyoruz” dedi.

 

“AMACIMIZ EN ÜST SEVİYEDE HİZMET ETMEK”

 

2011 yılında Çorlu’da Özel Optimed Çorlu Cerrahi Tıp Merkezi’ni hayata geçirdiklerini söyleyen Çalışkan “2015 yılında bebek dostu hastane unvanını aldık. 2018 yılında da anne dostu hastane için adım attık” dedi. Hasta odaklı hastane olma arzusunu sosyal alanları arttırarak genişlettiklerini söyleyen Çalışkan, “Amacımız teknolojiyi de kullanarak insanlara en üst seviyede hizmet etmek” dedi.

 

“HİJYENİK VE KONFORLU HALE GETİRDİK”

 

Özel Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Ayhan Arslan da “Sağlık sektöründe referans hastane olmak adına; bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Hastalarımıza güvenilir, doğru teşhisi koyma ve gerekli, uygun tedaviyi sunma noktasında, gelişen dünyada ne yapılıyorsa onları yakalamaya çalışıyoruz. Son iki yılda, iki binamızda da, birçok alanı hastalarımız ve yakınlarının çok daha iyi ve kaliteli hizmet alabilmeleri için yeniledik. Girişimsel Kardiyoloji Ünitemizde yer alan Anjiyo cihazımız ile kalp hastalıklarının teşhis ve tedavisinde etkin fayda sağlıyor ve hayat kurtarabiliyoruz. Burada teşhisi konan hastalarımızın bir kısmına yoğun bakım desteği verip, bir kısmına da Kalp ve Damar Cerrahisi Merkezimizde ameliyatlar uyguluyoruz. Özellikle, Atatürk Caddesine cephesi olan ilk ve 1. Binamızın giriş alanlarını, lobilerini, koridor ve bekleme alanlarını genişletip, yenileyerek, hastalarımız ve çalışanlarımız için daha hijyenik ve konforlu hale getirdik” dedi.Bu binayı neredeyse tamamen, anneler ve yeni doğan bebekler için ayırdıklarını ve yeniden tasarladıklarını kaydeden Arslan “Kadın Hastalıkları ve Doğum ile ilgili tüm poliklinikler, doğum üniteleri, hasta odaları ve yeni doğan yoğun bakım ünitelerimizin hepsi bu binada, daha modern, daha teknolojik ve daha konforlu bir hale getirilerek yeniden yapıldı. 2015 yılında “Bebek Dostu Hastane” olmamızın ardından, şimdi de “Anne Dostu Hastane” olma yolunda ilerliyoruz. Acil Servis hizmetimizi de yenilediğimiz ve büyüttüğümüz alanlarda daha elverişli koşullarda sunuyoruz. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimizi, hastalarımız ve çalışanlarımız için daha ergonomik, şık ve daha konforlu bir şekilde yeniden tasarladık ve kapasitesini artırdık. Laboratuar ve Radyoloji ünitelerimiz de tekrar planlanarak, eksikler giderilerek yeniden kuruldu. Radyoloji ünitemizdeki MR cihazımızı, geçtiğimiz yıl daha hızlı ve iyi sonuçlar vermesinden ötürü, sessiz çekim yapabilmesi özelliği ve kısa bir tünele sahip olmasının da avantajı ile 1,5 Tesla Kapalı MR cihazı ile değiştirdik. Yine aynı şekilde Radyoloji ünitemizde yer alan BT (Bilgisayarlı Tomografi) cihazımızı, düşük doz radyasyon ve hızlı çekim özelliği olan yeni versiyonu ile değiştirdik” dedi.

 

“NORMAL DOĞUM ORANI EN DÜŞÜK ÜLKEYİZ”

 

Optimed Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nevzat Koç da Türkiye’nin dünyada normal doğum oranı en düşük ülke olduğunu ifade ederek “Doğumlarımızın neredeyse yarısından fazlası sezeryanla oluyor. Bunda pek çok faktörün etkisi var. Sağlık Bakanlığı da bu oranı fark ettiği için normal doğum oranlarını nasıl yükseltiriz konusunda çalışmalar başlattı. Bunlarda bir tanesi de anne dostu uygulaması” dedi.

 

“SEZERYAN DOĞUM ORANI AÇISINDAN İYİ DURUMDAYIZ”

 

Anne adaylarının doğum korkusunu yenebilmeleri için hastanede doğum odalarını ev şeklinde yaptıklarını söyleyen Nevzat Koç “Anne adayının bir yakınını odaya alıyoruz. Mümkün olduğunca serum takmıyoruz. Sezeryan doğumun artmasıyla birlikte otistik ve hiperaktif çocukların arttığı görülüyor. Avrupa’da sezeryan doğum oranı yüzde 15 iken Türkiye’de bu oran yüzde 50’nin üzerinde” dedi. Hastanede sezeryan doğum oranının yüzde 20’lerin altında olduğunu söyleyen Koç, Türkiye’de sezeryan doğum oranı açısından iyi durumda olduklarını söyledi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Bugün saat 10:00’da hastanenin teras katında düzenlenen kahvaltıya Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Recep Çalışkan, Optimed Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nevzat Koç, Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Ayhan Arslan, Çorlu Optimed Tıp Merkezi Müdürü Ahmet Erdem, Optimed Hastanesi Başhemşiresi Sevda Sümbül, hastane yönetimi ve basın mensupları katıldı.

 

ANLAMLI HEDİYE

 

Kahvaltının sonunda basın mensuplarına, “Cennetin Bir 'İnci Günü” isimli kitabı kaleme alan Süreyya Ülkü Güler’in down sendromuna dikkat çekmek amacıyla, down sendromlu kızının ismini verdiği ‘İnci Bebek’ hediye edildi.

 

Haber / Özge MERİÇ – Seda AKYOL