Belediyeden sokak hayvanlarına anlamlı davranış

Edirne Belediyesi, sokak hayvanlarının soğuk kış günlerinde açlık problemi yaşamamaları için kentin muhtelif yerlerine yiyecek bırakmaya devam ediyor.

GÜNDEM 6.01.2019 16:25:00 0
Belediyeden sokak hayvanlarına anlamlı davranış

Edirne Belediyesi kenti etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışından dolayı yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını unutmadı. Özellikle kar yağışının olduğu günlerde sokak hayvanlarının yiyecek bulmakta daha çok zorlandıklarını ifade eden yetkililer, vatandaşları da duyarlı olmaya davet etti.

 

VATANDAŞLARI UYARDI

 

Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, kar yağışıyla birlikte çalışmalarını hızlandırarak kar altında yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarının aç kalmaması ve yaşamlarını sürdürebilmesi için şehrin belli bölgelerindeki parklara, bahçelere, boş arazilere ve eski çöplük alanına yiyecek bıraktı. Hayvanların beslenmesine yardımcı olan ekipler özellikle kar yağışının olduğu günlerde sokak hayvanlarının yiyecek bulmakta daha çok zorlandıklarını ifade ederek vatandaşları da duyarlı olmaya davet etti. Yetkililer uygun yerlere yiyecek bırakarak sokak hayvanlarına yardımcı olmaları konusunda vatandaşları uyardı.

 

Haber / Seda AKYOL