Mavisel, yazarlık serüvenini çocuklarla paylaştı

Türk Edebiyatına birbirinden değerli eserler kazandıran Yazar Mavisel Yener, Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji öğrencileriyle bir araya geldi. Çok küçük yaşlarda günlük tutarak yazmaya başladıÄ?

GÜNDEM 3.01.2019 17:20:00 0
Mavisel, yazarlık serüvenini çocuklarla paylaştı

Çocuk kitapları yazan Mavisel Yener, Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji Kariyer ve Sanat Günleri kapsamında bugün saat 13:30'da Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji Konferans Salonu'nda öğrencilerle buluştu.

 

'SEN BÜYÜYÜNCE YAZAR OLACAKSIN MAVİSEL'

 

Yazarlık serüveninin öğretmeninin ona 'Sen büyüyünce yazar olacaksın' demesiyle başladığını dile getiren Yener, küçük yaşta bir şiir yarışmasına katılarak birinci olduğunu belirtti. Yener, "Yarışmada birinci olmam üzerine öğretmenim bana çok okumamı ve günlük tutmamı söyledi. Bol bol okudum. Günlük tutmaya başladım. Bir gün öğretmenim günlüğümü okumak istediğini dile getirdi ve günlüğümü öğretmenime getirdim. Okuduktan sonra bana dedi ki 'Sen büyüyünce yazar olacaksın Mavisel'. Ve ben bugün şuan elinizde tuttuğunuz kitapları yazıyorum. Yazmak benim için nefes almak gibi bir şey" dedi.

 

"ZOR DİYE BİRŞEY YOKTUR"

 

Çocuk romanı, şiir, öykü, masal, radyo oyunu ve tiyatro gibi farklı türlerde 60'a yakın eser veren Yener, "İyi bir yazarın iyi bir okur olması gerekiyor. Gözlemci, hayal kuran, incelemeyi ve araştırmayı bilmesi severek yapması gerekiyor. Çok kitap okuyun çocuklar. Gözlemleyin ve araştırın. Zor diye bir şey yoktur. İnsanlar bu kavramı kafasında yaratır" dedi.  Çocuk ve gençlik alanında yazılmış pek çok yapıya editör olarak imza attığını dile getiren Yener, TRT İzmir Radyosu'nda "Yüreğimizdeki Sesler" ve "Kitap Kurdu" iki radyo programı hazırladığını ve sunduğunu belirtti. Cumhuriyet Gazetesi'nin kitap ekinde halen inceleme ve eleştiri yazıları yazdığını dile getiren Yener öykü masal ve şiirlerinin ilköğretim kitaplarında yer aldığını kaydetti. Yener, A.Akal ve N.Yılmaz ile birlikte yazdığı "Kırmızı Şemsiye" adlı oyununun 2011-2012 sezonunda İstanbul Devlet Tiyatroları tarafından sahnelendiğini dile getirdi. Yener 120 kitap yazdığını ve bu kitapları 25 yılda yazdığını belirterek, "Her yazdığım kitabı yayın evine götürmeden önce en az 8 defa okuyorum. Yanlış olmaması sizlere doğru bilgi aktarmam benim için çok önemli" dedi. Mavisel Yener'in hayat tecrübelerini anlattığı, kitaplara karşı yaklaşımından bahsettiği ve birbirinden değerli birçok bilgiyi öğrencilerle paylaştığı söyleşinin ardından Yener, öğrencilerin sorularını cevapladı.   

 

ÇİÇEK VE PLAKET TAKDİM ETTİ

 

Öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından, Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji Müdürü Ömer Kürklü, birbirinden değerli bilgileri öğrencilerle paylaştığı için Yazar Mavisel Yener'e teşekkür ederek çiçek ve plaket takdim etti. 

ÖĞRENCİLERİN KİTAPLARINI İMZALADI

Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji tarafından öğrencilere para biriktirme alışkanlığı kazandırarak, bu paraların doğru yerlere harcanması amacıyla başlatılan 'Kumbaram' etkinliği ile biriktirilen paralarla öğrenciler okulda açılan kitap standından kitap aldı. Bu kitapları Yazar Mavisel Yener'e imzalatan öğrenciler  Türk Edebiyatı'nın güçlü bir değerini daha tanımanın mutluluğunu yaşadı.

 

BİR ÇOK ÖDÜL ALDI

 

Pek çok ödüle sahip olan Yazar Mavisel Yener 1962'de Ankara'da doğdu. 1984 yılında Ege Üniversitesi Diş Hekimliliği Fakültesinden mezun oldu. Eserleri ile birçok ödül alan Yener, Yaşar Kültür ve Eğitim Vakfı'nın Yazı Ödülü (1978), Yeni Asır Gazetesi'nin İçimizdeki Köşe Yazarlar Ödülü (1999), Su Yeşili Öyküsü ile Tömer Anadili 2000'e Öyküler Yarışması Ödülü (2000), Üşengeç adlı yapıtıyla Bu Yayın Evi Çocuk Mizah Öyküleri Ödülü (2001),  Samim Karagöz Öykü Birincili Ödülü (2002), Ömer Seyfettin Öykü Birincilik Ödülü (2002), Kayıp Seslerin İzinde adlı romanıyla Bu yayın evi çocuk romanı Birincilik Ödülü (2002), Mavi zamanlar adlı yapıtıyla Tudem Edebiyat Yarışması Çocuk Romanı Birincilik Ödülü (2003), Mavi Ay adlı ortak yapıtı ile Çocuk Edebiyatçıları Birliği Yılın Çocuk Şiiri Kitabı Ödülü (2004), İzmir'i Sevenler Platformu'nun Başarılı ve Mücadeleci Türk Kadını Onur Ödülü(2004), Ocakçı Gözleri İsimli Öyküsü İle Abdullah Baştürk İşçi Öyküleri Ödülü (2005), ÇGYD (1994-2008) arasında 15 Yılın En İyi Çocuk Şiirleri Kitabı Özel Ödülü (A.Akal'la birlikte) (2009), Çamlar Altı Koleji Cumhuriyet'e Sahip Çıkanlar Büyük Ödülü (2012) ödüllerini aldı.  

 

Haber / Özge MERİÇ - Seda AKYOL