'Sektör Tümleşik Eğitim' uygulaması başladı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Çorlu Mühendislik Fakültesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan "Sektör Tümleşik Eğitim Programı İşbirliği Protokolü" kapsamında 2018

GÜNDEM 3.01.2019 17:12:00 0

Sektör Tümleşik Eğitim uygulaması ile mühendislik eğitiminde mühendis adayı olan öğrencilerin öğrenim süreleri içerisinde kazandıkları teorik bilgi ve deneyimlerini pekiştirmek, laboratuvar ve atölye uygulamalarında edindikleri beceri ve deneyimlerini geliştirmek, görev yapacakları kurum/kuruluşlarındaki sorumluluklarını, ilişkileri, organizasyon ve üretim süreçlerini ve yeni teknolojileri tanımaları sağlanacak.

 

SEKTÖR TÜMLEŞİK EĞİTİMİ

 

Sektör Tümleşik Eğitim kuruluşları tarafından, sektör tümleşik eğitimi öğrencisinin işe devamlılığı takip edilerek, dönem sonunda başarı durumunu değerlendirmek üzere bir sorumlu belirleneceği ve ilgili alandaki bilgi, birikim ve tecrübelerinin arttırılmasına katkı sağlanacağı kaydedildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri, "Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, sektör tümleşik eğitimi mühendis adaylarını 5510 sayılı Kanun gereği İş Kazası ve Meslek Hastalıklarına karşı sigortalayacak. Bu konuda sektördeki kuruluşların bir yükümlülüğü yok. Sektör Tümleşik Eğitim kapsamındaki öğrencilere program süresince ücret ödenip ödenmeyeceği, ilgili mevzuat çerçevesinde anlaşma yapılan kuruluşunun inisiyatifinde olacak. Ayrıca İŞKUR ile yapılan protokol çerçevesinde Sektör Tümleşik Eğitim uygulaması İŞKUR'un İŞBAŞI eğitim modeli ile entegre edildi. Bu kapsamda işbaşı eğitim programının şartlarını sağlayan iş yerleri ve öğrenciler için bu programdan faydalanma imkânı ortaya çıkıyor. Öğrencilerin Sektör Tümleşik Eğitime başlayabilmesi için, 4.sınıf öğrencisi statüsü kazanması gerekiyor. STE süresi haftada üç işgünü olmak üzere (3 işgünü x 14 hafta x 1 yarıyıl) bir dönemde 42 iş günüdür. Söz konusu uygulamaya katılmak isteyen üyelerin http://cmf.nku.edu.tr adresinde bulunan "Sektör Tümleşik Eğitim Öğrenci Talebi" sayfasından Talep Girişi yapması gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

 

 Haber / Aleyna ÇELİK