Minikler ilgiyle izlendi

Süleymanpaşa Belediyesi Çocuk Akademisi öğrencileri tarafından Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında 3-6 yaş arası miniklerin düzenlediği gösteriler ilgiyle izlendi.

GÜNDEM 28.12.2018 12:52:00 0
Minikler ilgiyle izlendi

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Altınova Mahallesi’nde açılan Osman Tabak Yerleşkesi içindeki Çocuk Akademisi öğrencileri, Yerli Malı Haftası etkinliği düzenledi. Etkinliğe Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hilmi İşsever ile miniklerin anneleri katılırken, 3-6 yaş arası öğrencilerin gösterileri ilgiyle izlendi.

 

HAYRANLA İZLEDİLER

 

Yerli Malı Haftası ile ilgili eğitmenlerin sunumlarının ardından minik öğrencilerin gösterileri izlendi. Hamur açıp gözleme pişiren, yayık ayranı yapan çocuklar, etkinliğe katılan herkesin hayranlığını kazandı.

 

GELECEK BİZİM İÇİN İYİ OLACAK

 

Küçük manavlardan alışveriş yapan, gözlemeciden gözleme, ayrancıdan ayran alan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Bize ilkokul öğretmenimiz gıda üretiminde kendi kendine yetebilen 5 ülkeden biri olduğumuzu öğretmişti. Yerli üretime çok daha fazla önem verilir, yerli ürün tüketimi için çok ciddi çalışmalar yapılırdı. Bugün maalesef her alanda dışa bağımlı ve üretmeyen bir ekonomiye sahibiz. Yerli Malı Haftası gibi etkinliklerle çocuklarımıza bu bilinci yeniden aşılamalıyız. Çünkü üretime dayalı ekonomiye dönemezsek gelecek bizim için iyi olmayacak. Çocuk Akademisi öğrencilerimiz çok başarılılar. Öncelikle eğitmenlerimize ve ailelerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımız burada yaşayarak, yaparak öğreniyor ve hayatta ihtiyaç duyacakları becerileri geliştiriyorlar. Aynı zamanda küçük yaştan itibaren kendi ihtiyaçlarının ve sorumluluklarının farkına vararak hayata hazır bireyler olarak yetişiyorlar. Hepsinin gözlerinden öpüyorum" ifadelerine yer verdi. Minik öğrencilerin anneleri tarafından yapılan atıştırmalıklar ile tüm katılımcılara ikramlar yapılırken, miniklerin başarılı performansları da izleyenlerden büyük alkış aldı.

 

Haber / Aleyna ÇELİK