YÖK Başkan Vekili'nden Trakya Üniversitesi'ne ziyaret

Trakya Üniversitesi'nde "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın Uluslararası Öğrencilere Sağladığı Destek Bursları" konulu toplantı düzenlendi. Trakya Üniversitesi Rektör

GÜNDEM 28.12.2018 12:49:00 0
YÖK Başkan Vekili

Trakya Üniversitesi Rektörlük Makamı'nda düzenlenen toplantıda, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin ve Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç da hazır bulundu.

 

ÖĞRENCİLER BİR ARAYA GELDİ

 

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) bünyesinde düzenlenen faaliyetler hakkında bilgilerin paylaşıldığı ziyarette başta Trakya Üniversitesi olmak üzere, Balkanlar’daki merkezi konumu ve İstanbul’a yakınlığı ile uluslararası öğrencilerin yoğun talep gösterdiği iki üniversitenin uluslararası öğrenci politikaları değerlendirildi. Trakya Üniversitesi Şeref Defteri’nin imzalandığı ve hediye takdiminin yapıldığı toplantının ardından, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Rahmi Er, YÖK’ün destek bursundan faydalanan, Kosova ve Makedonya’dan gelerek Trakya Üniversitesi ve Kırklareli Üniversitesi’nde öğrenim gören uluslararası öğrencilerle buluştu.

 

'BİR ÖĞRENCİDE SEN OKUT'

 

Trakya Üniversitesi Meriç Kenarı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen buluşmada Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi’ne kabul edilen uluslararası öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel olanaklarını ve sağlık, barınma gibi imkânlarını geliştirmek amacıyla üretilen çözümler, öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel yaşama aktif olarak katılmalarını teşvik etmek için düzenlenen kültürel ve sanatsal etkinlikler, öğrenciler arasında iletişimi kolaylaştırmak için yapılan faaliyetler ve uluslararası öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamalarını kolaylaştırmak için Trakya Üniversitesi tarafından düzenlenen “Bir Öğrencide Sen Okut” burs kampanyasına yönelik bilgiler verdi.

 

56 FARKLI ÜLKEDEN 3 BİN 300 ÖĞRENCİ

 

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, "Yabancı olarak değil misafir olarak kabul ettiğimiz, kendi evlatlarımız gibi gördüğümüz, Balkanlar başta olmak üzere 56 farklı ülkeden gelen 3 bin 300 uluslararası öğrencilerimiz her şeyden önce bizim zenginliğimiz. Bu anlayışla çıktığımız yolda, uluslararası öğrencilerimizin sayısını 2023 yılında on binlere yükseltmek gibi kutsal bir hedefimiz var. Öğrencilerine dünyayı doğru okuyup analiz edebilme imkânı sunan Trakya Üniversitesi, uluslararası standartlarda eğitim kalitesi, geniş sosyal olanakları ile Balkanlar’ın en önemli üniversitelerinden biridir. Trakya Üniversitesi’nde uluslararası öğrencilerimizin tüm sorunlarına çözüm üreten, mezuniyetten sonra da onları desteklemeye devam eden, Türkiye’de bu amaçla kurulmuş birkaç merkezden biri olan ve Trakya Üniversitesi’nin en prestijli binasını tahsis ettiğimiz, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezimiz var. Bu merkez, sadece uluslararası öğrencilerimizin mutluluğu için çalışıyor" sözlerine yer verdi. Uluslararası öğrencilerle ilgili en büyük temennilerinin iyi bir eğitim almaları ve mezun olduktan sonra ülkelerinin kalkınmasına katkı sunmaları olduğunu belirten YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Rahmi Er, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın uluslararası öğrencilere sağladığı burs imkânları hakkında bilgiler de paylaşan Prof. Dr. Rahmi Er, öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

 

Haber / Özge MERİÇ