Uluslararası öğrencilere yönelik projeler masaya yatırıldı

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) üyeleri ve beraberlerindeki heyeti makamında ağırladı.

GÜNDEM 26.12.2018 17:54:00 0
Uluslararası öğrencilere yönelik projeler masaya yatırıldı

UDEF tarafından Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'na düzenlenen ziyarette Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Necati İşbilen, Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan, Asortie Mobilya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat, Yönetim Kurulu Üyesi Gaffur Yılmaz ve Lescon - Erbay Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erbay, Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz yer aldı.

 

HAYATA GEÇİRİLEBİLECEK PROJELER GÖRÜŞÜLDÜ

 

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu ve Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği ile Trakya Üniversitesi’nin uluslararası öğrencilere yönelik yürüttüğü çalışma ve projeler hakkında görüşmelerin yapıldığı ziyarette kurumlararası ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar konuşuldu. UDEF ve Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği’nin faaliyetlerinin de görüşüldüğü toplantı kapsamında, bugüne kadar ortaklaşa yürütülen çalışmalar ve geliştirilebilecek ortak projeler ele alınarak iş birliği mesajları verildi. Uluslararası öğrencilere yönelik hizmetlerin artırılması amacıyla izlenecek politikaların ele alındığı toplantıda hayata geçirilebilecek ortak projeler görüşüldü.

 

PLAKET TAKDİM ETTİ

 

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından her yıl farklı şehir ve üniversitelerde düzenlenen Uluslararası Öğrencilik Sempozyumu’nun, 2019 yılında, Trakya Üniversitesi’nde yapılmasına yönelik fikirlerin de değerlendirildiği ziyarette, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) temsilcisi Koordinatörü Necati İşbilen, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na hizmet ve katkılarından dolayı teşekkür ederek bir plaket takdim etti.

 

"HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ"

 

Balkanlar için önemli bir vizyona sahip Trakya Üniversitesi’nin uluslararası öğrenciler için her türlü desteğe hazır olduğunu ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, "Üniversitemiz, her yıl artan uluslararası öğrenci sayısı ile önemli bir cazibe merkezi haline gelmeye devam ediyor. 56 farklı ülkeden 3 bin 300 uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan Edirne ve Trakya Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyelerince Türkiye genelinde 10 binin üzerinde öğrenci ile gerçekleştirdiği Öğrenci Memnuniyet Anketi’nde, kendine ikinci sırada yer bularak, medeniyetimizin ve eğitim yuvamızın misafirperverlik nüvesini başarıyla taçlandırmıştır. 2023 yılında 10 bin uluslararası öğrenci hedefiyle uluslararası üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Trakya Üniversitesi, hafızalarda yer ederek gönül köprüleri, birlik ve beraberlik ortamları kurmaya devam edecek. Bu meyanda düzenlenecek bir Uluslararası Öğrencilik Sempozyumu, en çok da Trakya Üniversitesi’ne yakışacaktır. Geleceğimiz olan evlatlarımızla bir olmaya, tek olmaya hazırız" dedi. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği ve Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) üyeleri ve beraberindeki heyete, ziyaretten ötürü teşekkür ederek hediye takdim etti.

 

Haber / Özge MERİÇ