Sivil Kalkınma Platformu çalıştayı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Kalkınma Vakfı ortaklığında Süleymanpaşa Ramada Otel'de Sivil Kalkınma Platformu Trakya Bölgesi Çalıştayı düzenlenecek.  

GÜNDEM 26.12.2018 17:52:00 0
Sivil Kalkınma Platformu çalıştayı

Süleymanpaşa Ramada Otel'de 28 Aralık Cuma günü düzenlenecek olan Sivil Kalkınma Platformu Trakya Bölgesi Çalıştayı'nda tarımın önündeki engeller, sorunlarının çözümüne yönelik öneriler, bölge içerisindeki iyi uygulamaların bölge genelinde yaygınlaştırılması ile bölgede tarımsal kalkınma sürecinin hızlandırılması gibi konularda bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunulacak. Çalıştayda ayrıca, kırsal kalkınma platformunun kuruluşuna yönelik tartışmalar yürütülerek bu platformun vizyonu, misyonu, ana faaliyetleri, yapısı ile çalışma yöntemleri belirlenecek.

 

VERİMLİ TARIM ARAZİLERİ ÜZERİNDE BULUNUYOR

 

Trakya Bölgesi'nde kırsal kalkınma ile ilgili olarak, kırsal turizm, kırsal çevre koruma ve geliştirme, kültür, kadın, gençlik alanlarında faaliyet gösteren dernek, vakıf, kooperatif, çiftçi örgütleri, kırsal girişimciler ve kırsal kalkınmaya gönül vermiş kişilerin katılacağı çalıştay ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Trakya Bölgesi'nin verimli tarım arazilerinin üzerinde bulunduğunu belirterek, "Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, göreve geldiğimiz günden bu yana kırsal kalkınma konusuna büyük önem verdik ve bu yönde birçok proje geliştirdik. İlk kez gerçekleştireceğimiz Sivil Kırsal Kalkınma Platformu Trakya Bölgesi Çalıştayı ile bölgemizdeki çiftçi örgütleri, dernek ve vakıflarla karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımı yapacağız. Ben, çalıştayın vatandaşlarımıza ve kentimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

 

Haber / Seda AKYOL