Tekirdağ'daki 'doktor ve hemşire açığı' meclis gündeminde

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde Tekirdağ'daki doktor ve hemşire açığını gündeme taşıd

GÜNDEM 26.12.2018 16:45:00 0
Tekirdağ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yazılı soru önergesi veren İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ’daki doktor ve hemşire açığını sordu.

 

YABANCI SAĞLIK ÇALIŞANLARINI SORDU

 

Ülkemizde devlet, özel ve üniversite hastanelerinde kaç adet yabancı sağlık çalışanının olduğunu soran Kaplan, “Bunların görevleri nelerdir? Bakanlığınıza bağlı hastanelerde lisans, önlisans ve lise mezunu olarak çalışan kaç hemşire vardır?” sorularını yöneltti.

 

SAĞLIK PERSONELİ İHTİYACI VAR MI?

 

Bakanlığın sağlık personeli ihtiyacının olup olmadığını da soran Milletvekili Enez Kaplan, “Var ise bunlar uzmanlık alanlarına göre hangi branşlardır? İhtiyacın karşılanması için ne gibi çalışmalar yapmaktasınız? Tekirdağ il ve ilçelerinde uzmanlık alanlarına göre görev yapan sağlık çalışanı (doktor ve hemşire) sayısı kaçtır? İlçelere dağılımı nasıldır?” sorularını da sordu.

 

AÇIĞI KAPATMAK İÇİN ÇALIŞMALARINIZ NELERDİR?

 

Tekirdağ’da kaç hastane ve sağlık ocağının vatandaşlara sağlık hizmeti verdiğini soran Kaplan “Buralarda doktor ve hemşire açığı var mıdır? Var ise bu açığı kapatmak için çalışmalarınız nedir? Hemşirelik eğitimi almış lise mezunu hemşirelerin istihdamları ile ilgili bir çalışmanız var mıdır? Var ise nasıl bir çalışma yapacaksınız?” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU