İndirimde fayda etmedi

Ülke genelinde başlatılan ve yılsonuna kadar devam edecek olan ÖTV ve KDV indirimi Çerkezköy'de beyaz eşya ve mobilya sektöründe beklenen ilgiyi görmedi. Çerkezköy Arçelik Bayii Mağaza Müdürü

GÜNDEM 23.12.2018 16:20:00 0
İndirimde fayda etmedi

Beyaz eşyada ÖTV’nin yüzde 6.7’ye indirildiğini belirten Çerkezköy Arçelik Bayii Mağaza Müdürü Harun Bayraktar “ÖTV insanların genelde bilmediği bir oran. İnsanların fiyatların çok fazla aşağıya düşeceğini düşünüyordu. ÖTV beyaz eşyada yüzde 6.7. İndirim 2 bin liralık bir üründe yaklaşık 150 lira oluyor. Bu indirim nakit alma gücü olanlara katkı sağladı ama taksitli satışları çok fazla etkilemedi” dedi.

 

PİYASALAR DURGUNLAŞTI

 

ÖTV indiriminin yanı sıra Arçelik’in Kasım ayında yaptığı değişim kampanyasının daha etkili olduğunu söyleyen Bayraktar “Bu kampanya 8-9 Aralık’a kadar devam etti. Değişim kampanyası sona erince piyasa yine durgunlaştı” dedi. Mobilya sektöründe de yüzde 10 KDV indirimi olduğunu anımsatan Bayraktar “Mobilyadaki bu indirim, beyaz eşyaya göre biraz daha etkili oldu” dedi.

FİYATLAR ÇOK FAZLA DÜŞMEDİ

 

İpek Ticaret Vestel Bayi Mağaza Sorumlusu Yusuf Solak da beyaz eşyada fiyatların çok fazla düşmediğini ifade ederek “Evlenecek olanlar arayış içinde. Bu yıl, geçen yıla göre işler daha durgun. İnsanlar fiyatlar ne olacak diye bekleyiş içerisinde. Dolardaki düşüş beyaz eşyaya yansımadı. İnsanlar ödemelerde zorlanıyor” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU