Bir Kış Gecesi Rüyası

Çerkezköy Uğur Okulları, konsept olarak 70'lerin ve 80'lerin yer aldığı Bir Kış Gecesi Rüyası isimli Sanat Gecesi etkinliği düzenledi. Sanat gecesinde performanslarını sergileyen öğrenci, ?

GÜNDEM 23.12.2018 15:54:00 0
Bir Kış Gecesi Rüyası

En uzun gece olan 21 Aralık’ta Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Şube Müdürü Yılmaz Oğur, Çerkezköy’de görev yapan okul müdürleri, Uğur Okulları yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. 

ŞİİRLER OKUNDU

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Edebiyat Öğretmeni Caner Yener, ‘Bu Vatan Kimin’ adlı şiiri okudu. Sosyal Bilgiler Öğretmeni Erdem Civelek’in zeybek gösterisinin ardından program, Tarih Öğretmeni Sercan Ünlü’nün  Aşık Veysel’in ‘Gönül Sana Nasihatim’ isimli şiirini okuması ile devam etti. Felsefe öğretmeni Gülistan Cihangir’in solo performansının ardından ortaokul öğrencileri Umut Batmaz ve Mert Kaplan da ‘İstanbul’u Dinliyorum’ şiiri ile beğeni topladı.

 

70’LER VE 80’LERE AİT PARÇALARI SESLENDİRDİLER

 

Uğur Okulları velileri, Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürü Mustafa Sevinç ve müzik öğretmeni Nilüfer Sevinç ile birlikte seslendirdikleri ‘Seven Ne Yapmaz’ şarkısıyla beğeni toplarken, program okul öğrencilerinden Tuğberk Özakbaş’ın şiiri ile devam etti. Nazlıcan Küçükonat, Kenan Efe Yılmaz, Selin Öner, Kemal Oğuzcan Cavlı, Aleyna Ayça Akkurt, Ümit Saraç, Elif Mine Uygun, Serhat Kılıç ve Çağla Öperli tarafından 70’lere ve 80’lere ait parçaların solo performans olarak sergilendirilmesinin ardından Esma Kurt, Kaan Konyalı ve Mısra Ecevit de keman dinletisi ile geceyi renklendirdi.

 

ÖĞRENCİLERİ GÖSTERİLERİ İLGİYLE İZLENDİ

 

Lise Koro ve Müzik Grubu Anka’nın gösterilerinin ardından, okulun zumba dans grubu öğrencileri Barış Manço’nun ‘Kara Sevda’ şarkısı eşliğinde gösteri sundu. Program ortaokul ve lise koro gruplarının konseri ile sona erdi. Gecenin sonunda konuşan Uğur Okulları Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Reis Zenginal;  çok keyifli ve eğlenceli bir müzik programı izlediklerini ifade ederek “Bu geceye katılan tüm sanatseverlere, programın hazırlanmasında emeği geçen tüm görevli öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ediyorum” dedi. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Şube Müdürü Yılmaz Oğur ve Uğur Okulları Ortaokul Müdürü Tuğba Zenginal tarafından geceyi hazırlayan Müzik Öğretmeni Selin Öner, Edebiyat Öğretmenleri Sıla Bakar, Merlin Mutlu ve Resim Öğretmeni Bahar Himyeri’ye teşekkür plaket, ve çiçek takdim edildi.

 

Haber / Yakup KARATEPE