Atatürk Odası ziyaretçi akınına uğradı

Mustafa Kemal Atatürk'ün 21 Aralık 1930 tarihinde Cumhurbaşkanı sıfatıyla Edirne'ye gelişinin 88. yılında, Edirne Belediye Binası'nda bulunan Atatürk Odası ziyaretçi akınına uğradı

GÜNDEM 21.12.2018 14:54:00 0
Atatürk Odası ziyaretçi akınına uğradı

Mustafa Kemal Atatürk’ün 21 Aralık 1930 tarihinde Cumhurbaşkanı sıfatıyla Edirne’ye gelişinin 88. yılında Edirne Belediye Binası’nda bulunan, Mustafa Kemal Atatürk’ün 21-25 Aralık 1930 tarihinde kaldığı ve günümüzde müze olarak kullanılan Atatürk Odası ziyaretçi akınına uğradı. Atatürk Odası’na gelerek Ata’nın yatağına karanfil bırakan Edirneliler, ‘Edirne’ye hoş geldin Atam’ diyerek, Mustafa Kemal Atatürk’e olan özlemini dile getirdi.

 

MİNİK ÖĞRENCİLERDE ZİYARET ETTİ

 

Edirne Hatice Erkut Anasınıfı öğrencileri de öğretmenleri eşliğinde Atatürk Odası’nı ziyaret etti. Öğrencilerin Atatürk Odası'nı ziyaretine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da eşlik etti. Miniklerle sohbet eden Gürkan, öğrencilerle Atatürk Odası’nda hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğrenciler, Mustafa Kemal Atatürk’ün bire bir ölçülerine göre yaptırılan Atatürk heykelini ve Atatürk’ün eşyalarını özenle inceledi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ