Çetin: İlçelerde kendi adaylarımızla seçime gireceğiz

İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, 31 Mart 2019 seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada CHP ile büyükşehir belediye başkanlığı için ittifak yapacaklarını belirterek "G

GÜNDEM 21.12.2018 09:42:00 0
Çetin: İlçelerde kendi adaylarımızla seçime gireceğiz

İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, dün akşam saat 18:00’da parti binasında yaptığı açıklamada seçim süreci ile ilgili konuştu.

 

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI DESTEKLENECEK”

 

31 Mart 2019 Yerel Seçimler ile ilgili İYİ Parti Genel Merkezi ve CHP Yönetimi ile işbirliği-güç birliği kapsamındaki görüşmelerin ana hatlarının geçtiğimiz hafta mutabakat ile sonuçlandığını kaydeden Çetin “Bu kapsamda, Manisa, Balıkesir, Denizli, Trabzon, Kocaeli, Konya, Samsun, Kayseri, Gaziantep ve Sakarya İYİ Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkanı adayları Cumhuriyet Halk Partisi tarafından, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Hatay, Muğla, Eskişehir, Antalya, Adana, Tekirdağ ve Aydın Cumhuriyet Halk Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkanı adayları da İYİ Parti tarafından desteklenecek” dedi.

 

“İLÇELERLE İLGİLİ BAĞLAYICI BİR KARAR YOK”

 

Yapılan işbirliği-güç birliği mutabakatlarında, İYİ Parti’nin bugüne kadar olduğu gibi, ilkeli siyaset anlayışından ve sorumluluklarından taviz vermediğini, partiye oy veren 5 milyon seçmenin ümidinin korunduğunu kaydeden Çetin “İYİ Parti Genel Merkezi ve CHP ile yapılan anlaşma gereği; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP adayı için işbirliği yapılacak. Genel Merkezimizin ilçe belediyeleri konusunda bağlayıcı bir kararı yok. Genel merkezimizin ve İl Başkanlığımızın talimatı ile aday adaylığı süreci devam ediyor. Dolayısıyla biz İYİ Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı olarak son duruma göre 17 Aralık 2018 Pazartesi itibari ile yerel seçimler için büyük bir gayretle hazırlıklarımızı ve planlamalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

“İLÇELERDE KENDİ ADAYLARIMIZLA SEÇİME GİRECEĞİZ”

 

İl Başkanlığının talimatı ve Tekirdağ İlçe Teşkilatlarının verdikleri kararlar ile 11 ilçede İYİ Parti’nin kendi adayları ile seçime gireceğini dile getiren Çetin “Genel Merkezimizin kararı doğrultusunda, seçime girmek için gerekli teşkilatlanmamız ve hazırlıklarımız tamamlanmak üzere. Şu an itibarı ile bazı ilçelerimizde tek, bazı ilçelerimizde ise birden çok başkan aday adayı başvurusu var” dedi.

 

BİR KİŞİ MÜRACAAT ETTİ

 

Kapaklı’da bir aday adayının resmi başvurusunu yaptığını söyleyen Çetin “İlçemizde İYİ bir belediyecilik için çözüm odaklı ve en iyi donanımlı kadrolarımızı oluşturma gayretindeyiz. Bu gayret ve heyecan 31 Mart akşamı, başta bizim sorumlu olduğumuz Kapaklı olmak üzere Tekirdağ ilçelerinin birçoğunda İYİ partili kadrolarla yönetileceğini göstermektedir. Tüm Kapaklı halkımızı İYİ Parti’de birleşmeye davet ediyor, oylarına talip olduğumuzu saygı ile ilan ediyoruz. Bu seçim sürecine de Bismillah ile başladık Ne Mutlu Türküm diyerek bitirmek istiyoruz” dedi.

 

Haber / Seda AKYOL