Kar yerini soğuk havaya bıraktı

Yoğun kar yağışı nedeniyle okulların 2 gün tatil edildiği Tekirdağ'da kar, yerini soğuk havaya bıraktı. Hava sıcaklığı önceki gece eksi 1, dün ise 3 derece olarak ölçüldü. Edirne ve Tekirda

GÜNDEM 20.12.2018 14:27:00 0
Kar yerini soğuk havaya bıraktı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, olumsuzluklara karşı tüm önlemleri aldıklarını belirterek, "Ekiplerimizin çalışmaları 7/24 hizmet veren kriz masamız tarafından koordine edildi. Fen İşleri Dairesi, İtfaiye Dairesi ve TESKİ ekiplerimiz, araç parkımızda bulunan ekipmanlarla yolların kapanmamasını sağladı. Büyükşehir Belediyesi olarak, her türlü hava koşulunda vatandaşlarımızın yanındayız. Hava durumu tahminlerini takip ederek bundan sonra yaşanabilecek yağışlar öncesinde gerekli tedbirleri almaya ve hazırlıklı olmaya devam edeceğiz" dedi.

 

SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

 

Tekirdağ ve Edirne'de belediye ekipleri, eski çöplük alanında bulunan sokak hayvanlarına mama desteğinde bulundu. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, hava sıcaklığının düşmesi ve kar yağışı ile birlikte belediyenin sokak hayvanlarına mama desteğinin de artarak devam ettiğini ifade ederek, "Ekiplerimiz sadece eski çöplük alanında değil, kentin farklı noktalarına mama bırakarak sokak hayvanlarının beslenmelerine yardımcı oluyor" dedi. Hava sıcaklığının eksi 2 derece olduğu Çorlu Havalimanı'ndan dün yapılması planlanan eğitim uçuşları iptal edildi. Çorlu'da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekipleri karayollarında tuzlama çalışmasında bulundu.

 

Haber / Seda AKYOL