'Biz De Varız' diyerek farkındalık oluşturdular

Trakya Üniversitesi Özel Eğitim Topluluğu tarafından Dünya Engelliler Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde birbirinden renkli etkinliklerin düzenlen

GÜNDEM 20.12.2018 12:45:00 0

Trakya Üniversitesi Engelsiz Üniversite Birimi ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı Özel Eğitim Topluluğu tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen "Biz De Varız" etkinliğiyle, tüm dünyada özel gereksinimli bireylerin topluma kazandırılması ve haklarının “tam ve diğer insanlara eşit ölçüde” sağlanmasıyla seslerinin topluma duyurulması için anlamlı bir çalışma yapıldı.  Trakya Üniversitesi tarafından, yükseköğretimdeki her öğrenciye yönelik erişilebilirlik çalışmalarına destek olmak ve farkındalık oluşturmak hedefiyle düzenlenen etkinlikte ilk olarak, üniversitenin Özel Eğitim Topluluğu tarafından hazırlanan kısa filme yer verilirken, gösterimin ardından Trakya Üniversitesi Özel Eğitim Topluluğu Başkanı Cemal Uğurlu, günün önlem ve anlamını belirten konuşmasını yaptı.

 

"BEKLENTİMİZ HAYATI ERİŞİLEBİLİR KILMAK"

 

Biz De Varız etkinliğinin 5.’sini hayata geçirmekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Topluluk Başkanı Cemal Uğurlu, özel gereksinimli bireylerin en temel ihtiyaçlarının toplum ve çevreleri tarafından anlaşılmak olduğuna vurgu yaparak, "Özel gereksinimli bireyler için en önemli konu topluma uyum sağlamak, toplumla entegrasyonu kurmaktır. Geçmiş yıllara göre özel gereksinimli bireylerin toplum nezdine kabulüne yönelik farkındalık çalışmalarının arttığından söz edebiliriz ancak bu konuda üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getirmiş, bu meseleyi halledebilmiş değiliz. Bu etkinlikle, özel gereksinimli bireylerin sorunları ve yaşadıkları zorluklar hakkında farkındalık oluşturmak istedik. Toplumun her kesiminden olduğu gibi, öğrenci dostlarımızdan da beklentimiz, özel gereksinimi olan bireyler ve öğrenci arkadaşları için hayatı erişebilir kılmaları. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta Rektörlüğümüz olmak üzere üniversitemizin tüm birimlerine ve topluluk üyesi arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.

 

YARIN FARK YARAT

 

Özel Eğitim Topluluğu Başkanı Cemal Uğurlu’nun konuşmasının ardından, Trakya Üniversitesi öğrenci topluluklarından, Düşünce, Edebiyat ve Tiyatro Topluluğu tarafından hazırlanan “Yarın Fark Yarat” adlı oyun gösterime sunuldu. Sırasıyla, Trakya Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Topluluğu’nun hazırladığı “Benim Kuralım”, Tiyatral Tuşe Tiyatro Topluluğu’nun “Geçmişin Gölgesinde” adlı oyunlarıyla Özel Eğitim Topluluğu ve Engelsiz Üniversite Birimi gönüllü öğrencilerinin hazırlamış olduğu, Ogün Sanlısoy’un otizmli oğluyla beraber söylediği “Yağmur Çocuk” adlı parçanın işaret dili ile gösterimine yer verildi.

 

TEŞEKKÜR BELGESİ TAKDİM EDİLDİ

 

Özel Eğitim Topluluğu Başkanı Cemal Uğurlu’ya, Trakya Üniversitesi Düşünce, Edebiyat ve Tiyatro Topluluğu, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Topluluğu ve Tiyatral Tuşe Tiyatro Topluluğu üyelerine, Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, Özel Eğitim Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Dilber Tezel, Dr. Öğretim Üyesi Selmin Çuhadar ve Özel Eğitim Bölümü Arş. Gör. Mehmet Oğuz Günşen tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

 

Haber / Aleyna ÇELİK