Yoğun kar yağışına karşı tuzlama çalışması

Edirne Belediyesi kar yağışının başlamasıyla birlikte kar yağışı ve buzlanmadan dolayı yaşanabilecek olumsuzlukları en aza indirebilmek için tuzlama çalışmalarına devam ediyor. Önceki gece geÃ?

GÜNDEM 19.12.2018 16:17:00 0
Yoğun kar yağışına karşı tuzlama çalışması

Kar yağışı ve buzlanmadan dolayı yaşanabilecek tüm olumsuzlukları en aza indirebilmek ve ana yollar ile minibüs güzergahlarını trafiğe açık tutabilmek için önceki gece geç saatler itibariyle tuzlama çalışmalarına başlayan Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri; tuzlama çalışmalarına devam ediyor.

 

200 TON TUZ 5 TON SOLÜSYON KULLANILDI

 

Edirne Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tuzlama çalışmalarına ilk olarak ana arterler ve dik yokuşlarda başladı. Ekipler, kaldırımları kardan temizleyerek; tuzlama çalışması yaptı. Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü de çalışmalarını trafiğe kapalı alanlar ile tarihi köprülerde sürdürdü. Ekipler, tarihi köprüler ile trafiğe kapalı alanlara solüsyon ile granürlü gübre kullanıldı. Edirne Belediyesi’nin önceki gece geç saatlerde başladığı tuzlama çalışmaları kapsamında 200 ton tuz 5 ton da solüsyon kullanıldığı öğrenildi. Ekipler, meteorolojik tahminler doğrultusunda önümüzdeki günlerde de buzlanma yaşanabileceğini olasılığıyla şehrin belli noktalarında tuz depolaması yaptı.

 

Haber / Özge MERİÇ