'Enez'e Değer Katacak Etkinlikler'

Kartopu Enez Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen "Enez'e Değer Katacak Etkinlikler" serisinin dördüncüsü ve 2018 yılı son etkinliği önceki gün yapıldı. Toplantıda Enezâ€?

GÜNDEM 19.12.2018 13:49:00 0

Kartopu Enez Gönüllüleri Derneği Başkanı İsmet Esengin’in açılış konuşmasının ardından Enez Kaymakamı Elif Canan da Keşan TSO ile bir arada olmanın önemli olduğunu düşündüğünü vurgulayarak “Enez’de her kesimden insanın sabahın bu vaktinde bir araya gelerek burada Enez’in sorunlarını tartışıyor olmasından da çok mutluyum. Sezonun 3 ayla kısıtlı olmasının aşılabilmesi ve turizmin 12 aya yayılabilmesi için alternatifler tartışılmalı” dedi.

 

ALTERNATİFLER TARTIŞILMALI

 

Toplantıda konuşan Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı da, Enez’in gidilecek son nokta olması dolayısıyla buraya ancak merak edenlerin ya da tesadüfen duyanların geldiğini o nedenle tanıtıma çok önem vermek gerektiğini belirterek, Enez’de tarım ve hayvancılığın da çok önemli olduğunu, bu konuda da çeşitli alternatiflerin düşünülmesi gerektiğini vurguladı. Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, toplantıda yaptığı sunumda bölgenin genel ekonomik yapısını rakamsal tablolarla ortaya koydu.

 

BÖLGE İÇİN ÖNEMİNİ ANLATTI

 

Enez’in bölge için önemini çeşitli örneklerle vurgulayan Şapçı, “Enez’in ekonomik yapısında tarımın yüzde 70 payı var. Hizmet sektörü, özellikle turizmin payı arzulanan seviyenin çok uzağında” dedi. Gerek Keşan’da kurulacak Gıda OSB’nin, gerek 1/25000’lik master planlarının, gerekse tarım ve turizm sektöründe yapılacak nitelikli yatırım ve uygulamaların katkısı ile bölgenin yetişmiş işgücünün katılımı ile sağlıklı bir kalkınma modeli uygulanabileceğini ifade eden Şapçı “Keşan TSO olarak Enez’in her sorununa destek olamadığımızı biliyoruz. Ancak sabahın bu saatinde burada toplanan insanları görünce önümüzdeki günler için çok umutlandım. Enezlilerle birlikte pek çok şeyi başarabileceğimize inanıyorum” dedi.

 

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

 

Kartopu Enez Gönüllüleri Derneği’nin 2019 yılında da Enez’e değer katacak etkinliklere devam edeceği, Ocak 2019’da Enez’de eğitim sorunlarının işleneceği belirtildi.

 

Haber / Seda AKYOL