İlk 6 ay zam yok

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından imzalanan yönetmeliğe göre trafik sigortasının teminat limitleri 2019'un ilk 6 ayında değişmeyecek. Trafik sigorta ücretlerinin 2019'a zamsız gireceği belirti

GÜNDEM 19.12.2018 09:22:00 0
İlk 6 ay zam yok

Hazine ve Maliye Bakanlığı imzaladığı yönetmelikle trafik sigortalarında 5 yıllık teminat limitlerini belirledi. Trafik sigortasında, bir kaza durumunda sigorta şirketlerinin ödeyeceği en fazla tazminat tutarını gösteren limitlerdeki yenileme sonrası maddi hasarlı kazalarda 36 bin TL olan araç başına limit, 1 Temmuz 2019’a kadar devam edecek. Yılın ikinci yarısında ise limitlerde 3 bin liralık artış yapılarak 39 bin liraya çıkarılacak.

 

İKİNCİ YARIDA TEMİNAT LİMİTLERİ ARTACAK

 

Nisan 2017’de yapılan yasal düzenleme sonrasında; devlet, zorunlu trafik sigortasının fiyatlarında azami fiyat uygulamasına geçilmesini sağlayarak yükselen trafik sigortası fiyatlarını aşağıya çekmeyi amaçladı. Bu uygulamanın ardından fiyatlarda yüzde 30 ila yüzde 40 aralığında indirim yaşandı. Bu kapsamda belirlenen teminat limit tutarlarında ilk yarıda değişikliğe gidilmemesinin ardından, sektör temsilcilerinin trafik sigortası ücretlerinde bir zam beklemediği kaydedildi. İkinci yarıda teminat limitlerinin artmasının ardından maliyetlerin artacağına işaret eden sektörün, 1 Temmuz 2019 sonrasında ücretlerde bir artış talebi olacağı belirtiliyor. Üç kategoride yapılacak sorumluluk sigortası ile ilgili teminat limitleri de belirlenerek, gözetim işlemi yapanlar (otopark ve garajlar), onarım ve bakım üstlenenler (tamirhaneler, servis istasyonları), oto galerilerinin yaptıracakları sigortada da maddi teminatın limitlerinin aynı tutarda artacağı kaydedildi. Tedavi giderleri ile sakatlanma ve ölüm teminat limitlerinin "İnsan taşımada kullanılan motorlu araçlar" kategorisindeki limitler ile aynı olacağı belirtildi.

 

Haber / Özge MERİÇ