Mandalı, termik santralden vazgeçilmesi kararını değerlendirdi: Yanlıştan dönüldü

Kapaklı ve Çerkezköy arasında Pınarça Mahallesi'ne yapılması planlanan kömürlü termik santral, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından, teknik nedenler gerekçe gösterilerek iptal edildi. Kon

GÜNDEM 14.12.2018 15:56:00 0
Mandalı, termik santralden vazgeçilmesi kararını değerlendirdi: Yanlıştan dönüldü

Kapaklı-Çerkezköy arasında Pınarça Mevkii’nde yapılması planlanan kömürlü termik santralden vazgeçildiğinin açıklanmasının ardından konuyla ilgili değerlendirme yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı  “Pınarçamıza yapılması planlanan Termik Santralden, mücadelemiz sonucunda vazgeçildi. Bu karar alındığından beri her platformda yanlış bir karar olduğunu ısrarla dile getirdik. Bölgemizin oksijen kaynağı olan Pınarçamıza yapılmak istenen, bacalarından zehir saçan santralin sebep olacağı zararları halkımıza anlatmaya çalıştık. Şahsi siyasi istikballeri yüzünden bu süreçte bizleri provakasyon yapmakla suçlayan, neredeyse vatan haini ilan eden Kapaklı’nın sözde siyasetçilerini de halkımızın unutmayacağını biliyorum” dedi.

 

YANLIŞTAN DÖNÜLDÜ

 

Mücadelelerinin sonuç verdiğini kaydeden Mandalı “Bu santralin insan sağlığına ve çevreye zarar verdiği bilimsel olarak kanıtlanmış durumda. Biz de bu durumu her platformda dile getirdik, santralin yapılmaması için elimizden geleni yaptık. Nihayetinde mücadelemiz sonuç verdi ve yanlıştan dönüldü” dedi. Santralin yapılmaması için mücadele eden herkese teşekkür eden Mandalı “Bu süreçte bizlerle birlikte mücadele eden başta Pınarça ve Kapaklı halkı olmak üzere Sivil Toplum Kuruluşlarına, Belediye Başkanlarımıza, bölgemizde yaşayan tüm vatandaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

“ÇIKIP VATANDAŞIN YÜZÜNE NASIL BAKACAKSINIZ?”

 

Termik santralin iptali için verilen mücadelede bazı siyasilerin de sessiz kaldığını dile getiren Mandalı “ “Şahsi, siyasi istikballeri yüzünden bu süreçte bizleri provokasyon yapmakla suçlayan, neredeyse vatan haini ilan eden Kapaklı’nın sözde siyasetçilerini de halkımızın unutmayacağını biliyorum. Termik santralin zararı yok, aksine faydası var diyen sözde siyasetçilere seslenmek istiyorum, şimdi çıkıp vatandaşımızın yüzüne nasıl bakacaksınız?” dedi.

 

“MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

 

Alınan bu kararın kesinlikle doğru bir karar olduğunu kaydeden Mandalı “Bu karar, yanlıştan dönmektir. Ancak her ne olursa olsun bizim mücadelemiz sürecek” dedi. “İnşallah bu karar seçim hamlesi değildir” temennisinde bulunan Mandalı, seçimden sonra tekrar santral gündeme alınırsa, mücadelelerinin devam edeceğini kaydetti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU