"Ortak bilimsel çalışmalar yapmayı hedefliyoruz"

Belarus Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Aleksei Shved, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette bulunan Trakya Üniversitesi Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Y

GÜNDEM 14.12.2018 15:47:00 0
"Ortak bilimsel çalışmalar yapmayı hedefliyoruz"

Belarus Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Aleksei Shved'in ziyaretinde Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun ile Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz da hazır bulundu.

 

"İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ"

 

Haziran 2018’den bu yana Belarus’un İstanbul Başkonsolosluğu görevini yürüttüğünü ifade eden Başkonsolos Aleksei Shved, Belarus üniversiteleri hakkında bilgiler vererek yapılacak iş birliklerine hazır olduklarını belirtti. Trakya Üniversitesi ile eğitim, bilim ve kültür alanında kurulacak köprülerle hem Belarus hem de Türkiye arasında ilişkilerin gelişerek hız kazanacağına inandığını belirtti.

 

YAPILACAK ANLAŞMALARA ZEMİN HAZIRLAYACAK

 

Trakya Üniversitesi Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Belarus’taki akademik camia ile ortak bilimsel çalışmalar yapmayı hedeflediklerini dile getirerek, "Belarus Sağlık Üniversitesi’nden Prof. Dr. Elena Merkulova, Mart ayında iki öğrencisi ile bizi ziyaret ederek burada operasyonları takip edecek ve bilimsel çalışmalar yapacaklar. Bu adımlar Belarus üniversiteleri ile yapılacak anlaşmalara da zemin hazırlayacaktır" dedi.

 

HEDEFİMİZE EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ

 

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi’nin bölgenin en büyük eğitim kurumu olduğunu, 3 bini Balkanlar’dan olmak üzere 58 farklı ülkeden toplam 3 bin 300 uluslararası öğrenciye eğitim verdiklerini ifade ederek, "Trakya Üniversitesi olarak, Balkan Üniversiteler Birliği’nin kurucusu ve daimi yönetim kurulu üyesiyiz. Birlik sayesinde birçok projeye imza atıyor ve yakın ilişkiler kuruyoruz. Uluslararasılaşma hedefimize emin adımlarla yürüyoruz. Bu hedefe ulaşma noktasında birçok üniversite ile ikili anlaşmalar yapıyor, Erasmus+ ve benzer değişim programlarıyla öğrenci ve akademisyenlerimize değişim olanakları sağlıyoruz. Öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin gelişimi açısından bize destek verecek tüm ülke ve üniversiteler, lokasyondan bağımsız olarak bizim hinterlandımız içerisinde. Bu noktada Belarus da bizim ilgi alanımız içerisinde önemli bir yer tutuyor. Bu sebeple Belarus üniversiteleri ile atılacak adımlara ve gerçekleştirilecek iş birliklerine hazır olduğumuzu burada ifade etmek istiyorum" dedi.

 

Haber / Özge MERİÇ