Türkmenistan Kültürü tanıtıldı 

Kırklareli Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ve Uluslararası Öğrenci Kulübü tarafından "Türkmenistan'ın Daimi Tarafsızlık Günü" kapsamında Türkmenistan ve k

GÜNDEM 14.12.2018 15:05:00 0
Türkmenistan Kültürü tanıtıldı 

Kırklareli Rektörlük Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Neriman Hocaoğlu Bahadır ve TÖMER Müdürü Doç. Dr. Yakup Yılmaz ile birlikte Kırklareli Üniversitesi akademik personeli ve öğrenciler katıldı.

 

BİN 140 ÖĞRENCİ BULUNUYOR

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türkmenistan'ın Milli Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Neriman Hocaoğlu Bahadır açılış konuşmasını yaptı. Hocaoğlu Bahadır, Kırklareli Üniversitesi'nin dünya'ya açılma ve uluslararasılaştırma stratejisi bağlamında, 787’si Türkmenistan olmak üzere birçok farklı ülkeden toplam bin 140 öğrencinin bulunduğunu ifade etti. Dr. Öğr. Üyesi Bahadır, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü olarak öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatlarına destek olmak amacıyla ellerinden gelen gayretleri gösterdiklerine vurgu yaparak, "Geçen yıl bu çerçevede Uluslararası Öğrenci Kulübümüzü kurduk ve kulüp olarak pek çok kültürel etkinlik düzenledik" dedi. 

 

ULUSLARARASI TARAFSIZLIK GÜNÜ

 

Düzenlenen etkinlikler kapsamında bu yıl da Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ile işbirliği içerisinde oryantasyon programı ve ülke tanıtımları düzenlendiğini kaydeden Bahadır, "Bugün de Uluslararası Öğrenci Kulübü olarak Uluslararası Tarafsızlık Günü dolayısıyla bir program organize ettik. Türkmenistan 22 yıldır 12 Aralık tarihini 'Tarafsızlık Bayramı' olarak kutlamaktaydı. Geçen yıl Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Türkmenistan’ın başvuru üzerine aldığı bir karar ile 12 Aralık gününü 'Uluslararası Tarafsızlık Günü' olarak ilan etti. Biz de bugün 12 Aralık 1995 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 185 ülkenin oy birliği ile Türkmenistan’ın 'Daimi Tarafsızlık Statüsü' kazanmasının yıl dönümünde Türkmenistan ve kültürünü tanıtıcı program hazırladık" dedi. Aksona Rejpovayı, açılış konuşmasının ardından Türkmenistan tanıtım sunumunu yaptı. Programda, şarkı ve şiirler söylenerek Türkmenistan gençlerinin oynadığı "Küştdepti" dansı ve Kavkaz dans ekibi gösterileri sergilendi.

 

Haber / Aleyna ÇELİK