Piyano Günleri muhteşem resital ile sona erdi

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve dünyaca ünlü piyano sanatçısı Gülsin Onay'ın adı verilen Piyano Günleri, Rus piyanist SofjaGülbadamova'nın muht

GÜNDEM 13.12.2018 17:08:00 0
Piyano Günleri muhteşem resital ile sona erdi

Altı gün süren Bisanthe 4. Gülsin Onay Piyano Günleri etkinliğinini son gününde, dünya çapında birçok yarışmada birincilik elde etmiş ve dünyanın en prestijli festivallerine katılmış Rus piyano sanatçısı SofjaGülbadamova sahne aldı. Sanatçı yaklaşık bir buçuk saatlik performansı ile Tekirdağlı sanatseverlerin beğenisini kazandı.

 

AYAKTA ALKIŞLANDI

 

Gülbadamova, konserinin ilk bölümünde Ahmed Adnan Saygun’un İnci’nin Kitabı isimli eserinin I-İnci, VI-Ninni ve VII-Rüya bölümlerini, EdvardGrieg’e ait Şiirsel Manzaralar Op.3 No.1 ve Eski Üslupta Süit Op.40 (Holberg-Suite) eserinin Praeludium, Sarabande, Gavotte, Air ve Rigaudon bölümlerini ve ErnstvonDohnányi’nin Eski Üslupta Süit Op. 24’ünün Prelude, Allemande, Courante, Sarabande, Menuet ve Gigue bölümlerini seslendirdi. Konserin ikinci bölümünde JohannesBrahms’ın Handel’in Bir Teması Üzerine Çeşitlemeler ve Füg Op.24’ünü icra eden sanatçı, konser sonunda ayakta alkışlandı. Konserin ardından Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Piyano Sanatçısı Gülsin Onay birlikte sahneye gelerek SofjaGülbadamova’yı muhteşem performansı dolayısıyla tebrik ederek çiçek takdim etti.

 

"YAKIŞIR BİR KONSER SAHNESİ YAPMAYA SÖZ VERİYORUM"

 

Bisanthe 4. Gülsin Onay Piyano Günleri’nin kapanış konuşmasını yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Değerli sanatçımıza bu güzel resital için teşekkür ediyorum. Ayrıca onur konuğumuz olan ve dört yıldır bu organizasyonu birlikte yürüttüğümüz, fahri hemşehrimiz Gülsin Onay’a özel olarak teşekkür etmek istiyorum. Bu gibi etkinliklerin gerçekleştirilebilmesi için Süleymanpaşa’da uygun bir sahne olmaması bizim de eksikliğimizdir. Burada sizlerin huzurunda Gülsin Onay’a yakışır bir konser sahnesi yapmaya söz veriyorum" dedi.

 

YENİDEN SAHNE ALDI

 

Eşkinat’ın ardından konuşan Gülsin Onay "Burada olmak bana her yıl daha büyük bir mutluluk veriyor. Önümüzdeki yıllarda yine birlikte olabilmek ümidiyle sizlere şimdilik veda ediyoruz” ifadelerini kullandı. Gülbadamova, kapanış konuşmalarının ardından yeniden sahneye gelerek bis parçasını seslendirdi. Gülbadamova’nın son notaları ile birlikte altı gün süren Bisanthe 4. Gülsin Onay Piyano Günleri sona erdi.

 

Haber / Seda AKYOL