Mandalı: Seçim meydanlarında anırarak anlatacağım

Kapaklı Belediye Meclisi 2018 yılının son toplantısını yaptı. Toplantıda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı "2 tane seçim otobüsüm var. Seçim meydanlarında asfalt plentini ve te

GÜNDEM 10.12.2018 17:05:00 0
Mandalı: Seçim meydanlarında anırarak anlatacağım

Kapaklı Belediye Meclisi, Aralık Ayı Olağan Toplantısı’nın 2’nci oturumunu dün saat 16:00’da yaptı. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapılan toplantıya Bahtiyar Büyükbüce, Sami İkizler, Bülent Çiftçi, Erol Özkan, Nalan Çolak ve Sevgi Aksoy dışındaki meclis üyeleri eksiksiz katıldı.

 

ADAYLARA BAŞARILAR DİLEDİ

 

Toplantının açılışında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, geçtiğimiz hafta yeniden Kapaklı Belediye Başkan Adayı gösterildiğini anımsatarak “Parti meclisine teşekkür ediyorum. Dördüncü dönem adaylığım da onların imzaları neticesinde ortaya çıkmıştır. CHP’de Kapaklı’da başka aday adayı çıkmadığından dolayı partimiz rahat bir karar aldı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde Kadir Albayrak, Malkara’da Ulaş Yurdakul, Çerkezköy’de Vahap Akay, Marmaraereğlisi’nde İbrahim Uyan ve hafta sonunda Saray’da sandıktan çıkan Özgen Erkiş Saray’dan Belediye Başkan Adayı çıkmıştır” dedi. Adaylara başarılar dileyen Mandalı seçimlerin Kapaklı’da şölen havasında geçmesini temenni etti.

 

“KAZANABİLECEK BİR ADAYLA SEÇİME GİRECEĞİZ”

 

AK Parti grubu adına konuşan Metin Kanat da AK Parti’de de adaylık sürecinin devam ettiğini, sadece Büyükşehir Belediye Başkan adayının belli olduğunu belirterek “İlçe belediye başkan adaylarımız ile alakalı anketler ve temayüller yapılıyor” dedi. Kapaklı’da kazanabilecek bir adayla seçimlere gireceklerini söyleyen Kanat, “Adayın ismi açıklandıktan sonra CHP’lilerin uykularının kaçacağını düşünüyoruz” diyerek seçimlerin Kapaklı, Tekirdağ ve Türkiye’de barış ve kardeşlik havasında geçmesini temenni etti. Başkan Mandalı da yerel anlamda İrfan Mandalı ve ekibinin halkın teveccühünü alacağını dile getirerek “Dün nasılsa bugün de öyle olacaktır. Yapılan anketlerde ve araştırmalarda görülüyor. Biz başkanlığa seçildiğimiz zaman parti rozetimizi çekmeceye atarak herkesin başkanı oluyoruz” dedi. Mandalının konuşmasının ardından komisyon raporlarının görüşülmesine geçildi.

 

KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Bir önceki toplantıda İmar Komisyonuna havale edilen 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar plana değişikliği konusu ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ait madde komisyon tarafından oy birliği ile kabul edilirken, Komisyonun aldığı oy birliği kararı meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. Atatürk Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde bulunan ve 1278 numaralı imar adasının doğusunda yer alan pak alanlarını kapsayan alan için hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin de onaylanmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine gönderilmesine ilişkin komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Kırklareli Pınarhisar Yenice Köyü Muhtarlığı’nın talebi üzerine 2 adet piknik masası vermesine ilişkin komisyon raporu meclis tarafından oybirliği ile kabul edilirken, Mali Hizmetler Müdürlüğünün ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görev ve çalışma yönetmeliklerine ilişkin komisyon çalışmalarının devam etmesi meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

 

OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ

 

Çerkezköy K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’nün talebine ilişkin komisyon raporu görüşülürken, Çerkezköy K1 Tipi Kapaklı Ceza İnfaz Kurumu’nun 1 adet buzdolabı, 5 adet tuğlalı soba, 40 adet soba borusu, 10 adet soba boru dirseği ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılanmasına ilişkin komisyon kararı meclis tarafından da kabul edildi.  Toplantının son gündem maddesinde Karaağaç Mahallesi 199 ada 2 nolu parselde bulunan arsa vasfındaki taşınmazın satışına ilişkin komisyon raporu görüşüldü. İlgili talep komisyonda oyçokluğu ile kabul edilirken, AK Parti grubu adına konuşan Metin kanat, satılan yerlerin parasının hizmete dönüşmediği kanaatinde olduklarını ve bu nedenle red verdiklerini belirtti. İller Bankası’ndan kredi alamadıkları için bu yerleri satışa çıkardıklarını belirten Başkan Mandalı da “Hastane yerinde 30 dekar alan kazandık. Parselasyon yaptık ve satışa çıkardık. 1 tane alıcı çıktı ve 3 parsel aldı. Belediyeden alacağına mahsuplaşma yaptı. Yani belediyenin kasasına bir kuruş para girmedi. İkinci satışa kimse katılmadı. Üçüncü satın da 21 Aralık’ta yapılacak. Biz alıcı bekliyoruz. İller Bankası’ndan kredi alsaydık yer satmak zorunda kalmazdık” dedi.

 

SÖZLEŞME İPTAL EDİLDİ

 

Satışa çıkardıkları bu yerlerin yeni doğmuş tapular olduğunu dile getiren Mandalı “Ciddi anlamda bir arsa satışımız olmadı. Biz faiz ödemiyoruz. Kendi yağımızla kavrulan bir belediyeyiz. Gelecek paraları peşin harcayan bir belediye değiliz” dedi. Bunun üzerine yeniden söz alan Metin Kanat “Bana göre borçsuz belediye hizmet yapmayan bir belediyedir” dedi. Tekirdağ’daki diğer belediyelerin İller Bankası’ndan kredi aldığını dile getiren Kanat “Bizim belediyemiz alamıyorsa sizde bir sorun vardır” dedi. Toplantıda Karaağaç’taki asfalt plenti de gündeme geldi. Asfalt plenti kurulması planlanan alan mühürlendiği için firmanın zamanında işe başlayamadığını kaydeden Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak, teminat gelir kaydedilerek sözleşmenin iptal edildiğini, yeni bir ihalenin hazırlanma aşamasında olduğunu dile getirdi.

 

“SEÇİM MEYDANLARINDA ANLATACAĞIM”

 

Asfalt plenti ve Pınarça’ya yapılması planlanan termik santral konusunu çıkıp seçim meydanlarında anlatacağını söyleyen Mandalı “2 tane seçim otobüsüm var. O seçim otobüslerine çıkıp bunları anırarak anlatacağım” dedi. Mandalı ilçede Çok Amaçlı Salon ve Kapalı Pazar Yeri çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Pınarça’ya termik santral kurulmayacağını, bu konuda yazı geldiğini söyleyen Ak Partili Metin Kanat da “Bunu seçim malzemesi olarak kullanamayacaksınız. 2018 yılı Kapaklı’nın yılı olacak denildi ama Kapaklı için hüsran yılı oldu” dedi.Metin Kanat’ın ‘Termik Santral kurulmayacak’ sözleri üzerine  meclis üyeleri ile birlikte kendisini alkışlayan Mandalı “Pınarça’ya kurulmayacaksa hep birlikte alkışlıyoruz. Ama bunun temelli mi iptal edildiği, yoksa seçim süreci diye ertelenip ert5elenmediğini de zaman gösterecek” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Karaağaç Mahallesi 199 ada 2 nolu parselde bulunan arsa vasfındaki taşınmazın satışı AK Parti grubunun red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU