Okul güvenliği masaya yatırıldı

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban başkanlığında Halk Eğitimi Merkezi Salonu'nda yapılan toplantıda okul güvenliği masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan Abban, geleceğin teminatı olan Ã

GÜNDEM 10.12.2018 14:37:00 0
Okul güvenliği masaya yatırıldı

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen ‘Okul Güvenliği ve Eğitim’ toplantısına Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, Jandarma Komutanı Volkan Torun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, servisçiler, veliler katıldı. Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, ilçede 4 anaokulu, 15’er ilkokul ve ortaokul, 11 lise, 2 özel eğitim okulu ve halk eğitimi merkezi, mesleki eğitim ve rehberlik araştırma merkezi bulunduğunu belirtti.

 

“TÜM ÖNLEMLER ALINDI”

 

Gümüş, Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan ‘İşbirliği protokolü’ kapsamında okul giriş çıkış saatlerine göre ekipler belirlendiğini, birinci ve ikinci öncelik dereceli ilkokul, ortaokul ve liselerin tamamına ‘Özel güvenlik görevlisi’ görevlendirildiğini ifade etti. Okul güvenliğine ilişkin tüm önlemlerin alındığının söyleyen Gümüş, “Polis bölgesinde birinci derece riskli Raif Dinçkök Ortaokulu, Nurullah Narin Ortaokulu, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Mevlana İlk ve Ortaokullarında 5 polis görevlendirildi” dedi.

 

“RAPORLAR TUTULUYOR”

 

Ayrıca okullarda günlük, haftalık ve 15 günde, ayda bir okul polisi ve okul jandarması tarafından okul güvenliği raporları tutulduğunu dile getiren Gümüş, “Birinci dereceli okullarda her gün, ikinci dereceli okullarda haftada bir, üçüncü derece okullarda 15 günde bir, dördüncü derece okullarda ayda bir mutat denetimler yapılıyor. Öğrencilerin madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan korunması amacıyla diğer kurumlarla koordineli bir şekilde okullar çevresinde kafe, internet salonu market büfe, kamuya açık yerlerde çocuk narkotik, asayiş ihtiyaç duyulan ekiplerle genel asayiş uygulamaları ve denetimler yapılıyor” dedi.

 

“KANTİN DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR”

 

Okul giriş çıkışlarında asayişin artırdığını dile getiren Gümüş, “Olumsuz etkilendiği değerlendirilen metruk binalar belediye tarafından yıkılıyor” dedi. Çocuklara sigara alkol satışı yapanlar hakkında 5327 sayılı kanunun 194.madde gereğince işlem yapıldığını dile getiren Gümüş, okul kantin denetimlerinin de devam ettiğini söyledi. Gümüş, Çerkezköy’de nüfus artışına paralel olarak her yıl 60-70 yeni dersliğe ihtiyaç olduğunu söyleyen Gümüş, “Hayırseverlerimiz ve devletimizin yatırımlarıyla okullarımızı ilçemize kazandırıyoruz” dedi.

 

“TEKLİ EĞİTİME GEÇECEĞİZ”

 

Kent güvenlik okul sistemiyle birlikte 4 okulda kamera sisteminin kurulduğunu kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında 33 bin 843 olan öğrenci sayısının 36 bin 466 olduğunu belirterek “İkili eğitim 2016’da yüzde 75,56 iken bu yıl bu rakamları ilkokulda yüzde 39,43’e, ortaokulda ise yüzde 29,15’e düştü. 2019 itibariyle inşallah tekli eğitime geçeceğiz” dedi.

 

“ÇAĞIMIZDA TEKNOLOJİK BAĞIMLILIK VAR”

 

Geleceğin teminatı olan çocukların ve gençlerin huzurlu, sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim öğretimlerine devam etmesi için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını kaydeden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban da “Çağımızda teknolojik bağımlılık var. Bunlardan daha önemlisi ise madde bağımlığı var.  Madde bağımlılığı ile ilgili tüm okullarımızda tedbirlerimizi alıyoruz. Ancak bu yeterli değildir. Çünkü bütün her kesimin madde bağımlılığı konusunda üzerine düşen çabayı göstermesi gerekiyor” dedi. 

 

Haber / Özge MERİÇ