Sandıktan Erkiş çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi, Saray'da Belediye Başkan Adayını belirlemek için sandık kurdu. Pazar günü yapılan ön seçimde 5 tane sandık kurulurken, sandıktan Özgen Erkiş çıktı. Bin 723 kayıtlı s

GÜNDEM 10.12.2018 12:00:00 0
Sandıktan Erkiş çıktı

Saray’da Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri, Belediye Başkan Adayını belirlemek üzere sandığa gitti. Mevcut Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın yanı sıra Özgen Erkiş, Ergun Er, Abdül Taşyasan, Ali Gürsü Ergene ve Erdoğan Kaplan’ın Belediye Başkan Aday Adayı olduğu Saray’da adayın belirlenmesi için sandık kurularak ön seçim yapıldı.

 

5 SANDIK KURULDU

 

Beylice Düğün Salonu’nda Pazar günü yapılan ön seçime partililer yoğun ilgi gösterirken, saat 08:00’da başlayan oy verme işlemi saat 17:00’a kadar devam etti. Gözlemci olarak CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker’in katıldığı ön seçimde 5 sandık kuruldu.

 

1 NOLU SANDIKTAN ERKİŞ ÇIKTI

 

343 seçmenin bulunduğu 1 nolu sandıkta 297 partili oy kullandı. 2 oy geçersiz sayılırken, Özgen Erkiş 88, Nazmi Çoban 74, Ergun Er 73, Abdül Taşyasan 45, Ali Gürsü Ergene 12 ve Erdoğan Kaplan 3 oy aldı.

 

ÖZGEN ERKİŞ 97 OY ALDI

 

2 nolu sandıkta da kayıtlı 343 seçmenden 304’ü oy kullanırken, kullanılan oyların 7’si geçersiz sayıldı. Özgen Erkiş 97 oy alırken, Mevcut Belediye Başkanı Nazmi Çoban 76, Abdül Taşyasan 56, Ergun Er 52, Ali Gürsü Ergene 10 ve Erdoğan Kaplan 6 oy aldı.

 

TÜM SEÇMENLER OY KULLANDI

 

317 kayıtlı seçmenin bulunduğu 3 nolu sandıkta da kayıtlı üyelerin hepsi oy kullandı. Kullanılan oyların 4’ü geçersiz sayılırken, Özgen Erkiş 97 oy aldı. Ergun Er 83 oy alırken, Mevcut Başkanı Nazmi Çoban 74 oy, Abdül Taşyasan 39 oy, Ali Gürsü Ergene 14 oy ve Erdoğan Kaplan ise 6 oy aldı.

 

293 SEÇMEN SANDIĞA GİTTİ

 

343 kayıtlı seçmenin yer aldığı 4 nolu sandıkta ise 293 seçmen sandığa gitti. 1 oy geçersiz sayılırken, Özgen Erkiş 90, Nazmi Çoban 67, Abdül Taşyasan 63, Ergun Er 48, Ali Gürsü Ergene 13 ve Erdoğan Kaplan 11 oy aldı.

 

7 OY GEÇERSİZ SAYILDI

 

En çok seçmenin bulunduğu 5 nolu sandıkta da 377 seçmenden 312’si sandığa giderek oy kullandı. 7 oy geçersiz sayılırken, Özgen Erkiş 92, Mevcut Başkanı Nazmi Çoban 81, Ergun Er 67, Abdül Taşyasan 45, Ali Gürsü Ergene 15 ve Erdoğan Kaplan 5 oy aldı.

 

1523 SEÇMEN OY KULLANDI

 

Bin 723 kayıtlı seçmeden bin 523’ü sandığa giderek oy kullanırken, kullanılan oyların bin 502’si geçerli, 21’i geçersiz sayıldı. Tüm sandıklardan birinci çıkan Özgen Erkiş toplam 464 oy alırken, 2009’da Saray Belediye Başkanlığına seçilen ve 2 dönemdir Başkanlık yapan Nazmi Çoban ise 372 oy alarak ön seçimden ikinci çıktı. Diğer aday adayları Ergun Er 323, Abdül Taşyasan 248, Ali Gürsü Ergene 64, Erdoğan Kaplan 31 oy aldı.

 

İLK TEBRİK EDEN NAZMİ ÇOBAN OLDU

 

Sandıkların açılmasının ardından Özgen Erkiş’i ilk tebrik eden Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban oldu. Çoban “Aday adaylığı açıklamamda kazanın yanında olacağımı söylemiştim namus ve şeref sözü demiştim. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. Teşekkür ediyorum. Her zaman yanındayım” dedi.

 

“ KENDİSİNE MİNNETTARIM”

 

Özgen Erkiş de “Bugün belki de birçok hareketin mimarı olan Nazmi Çoban, yıllarca siyasal olarak bana çok şey öğretmiştir.  Kendisine minnettarım. Hele şu son anda gösterdiği babacan tavrıyla partiyi bütünleştirmek için yola çıkışı Nazmi Çoban’ın herkesin gözü ününde gönüllerde en ufak bir gölge bırakmamacasına ibra etmiştir” dedi.

 

KAZANAN CUMHURİYET HALK PARTİSİ’DİR

 

Bu demokrasi şölenini yaşatan genel merkeze ve üyelere teşekkür eden Erkiş, “Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi’dir, Saray’dır. Sayın belediye başkanımın ve Ergun Er’in insani yaklaşımları, Erdoğan Kaplan’ın birleştirici rolü, Erdoğan Kaplan’ın bu seçimlere hepimizi birleştirmek için girdiğinin göstergesidir. Kendisi seçimlerden çok Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütünleşmesi ile alakadar olmuştur. Herkes kendisine yakışanı yaptı. Hepimiz son derece keyifli bir seçim yaşadık. Kimse burada ben kazandım diyemez. Kimse ben kaybettim diyemez. Yalnız Cumhuriyet Halk Partililer biz kazandık diyebilir. İlgi alakalarıyla ön seçim sürecini desteklediler. Hiçbirimiz kendimizi rahat hissetmedik. Bütün aday adayları en ücra köşelere kadar ulaştılar. Cumhuriyet Halk Partisi halkla buluştu. Her zaman onların fikirlerini önemseyeceğim. Aday adaylarından ayrı düşünmüyorum kendimi. Kendimi Cumhuriyet Halk Partililerden ayrı düşünmüyorum. Ve kendimi Saray halkından ayrı düşünmüyorum. 31 Mart yerel seçimlerinde bu coşkuyu Saray halkına emanet ediyorum. İnşallah rekor düzeyde bir katılımla ve rekor düzeyde bir oyla Cumhuriyet Halk Partisi’ni Türkiye çapında yükselteceğiz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU