Beste yarışması sonuçlandı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Bisanthe Gülsin Onay Ulusal Beste Yarışması'nın final gecesinde beş eser birincilik için yarıştı. Dünyaca ünlü piyano sanatçıs?

GÜNDEM 9.12.2018 15:55:00 0
Beste yarışması sonuçlandı

Bisanthe Gülsin Onay Ulusal Beste Yarışması final gecesine; Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve eşi Belgin Eşkinat, Süleymanpaşa’nın kardeş şehri Pomorie Belediye Başkanı IvanAlexievStrassin ve beraberindeki heyet, finalist eser sahipleri ve aileleri ile çok sayıda sanatsever katıldı.

 

SEÇİCİ KURUL DEĞERLENDİRDİ

 

Ulusal Beste Yarışması'nda finale kalan beş eser, piyano sanatçıları Mert Yeşilmenderes, Beste Tanağardıgil ve Eser Emin Öktem tarafından seslendirilerek seçici kurulun ve dinleyicilerin beğenisine sunuldu. Seçici kurulun değerlendirmesi dışında, bir de seyirci özel ödülünün verildiği final gecesini izlemeye gelen sanatseverlere finalistlerin rumuzlarının yazılı olduğu oy pusulaları dağıtıldı. Beş eserin seslendirilmesinin ardından verilen arada dinleyiciler, beğendikleri eser için oy vererek Seyirci Özel Ödülü’nün sahibini belirledi. ME10Dİ rumuzuyla yarışmaya katılan Akın Kilis, dinleyicilerin oyları ile Seyirci Özel Ödülü’ne layık görüldü. Beş finalist eserin seslendirilmesi sonrası seçici kurul değerlendirme için toplanırken, piyanistler Mert Yeşilmenderes ve Eser Emin Öktem, kısa birer resitalle final heyecanını son ana kadar canlı tuttu.

DERECEYE GİRENLER

 

Performansların ardından düzenlenen ve büyük heyecana sahne olan ödül töreninde, Gülsin Onay, Ayşegül Sarıca, Turgay Erdener, Serdar Yalçın, Hasan Uçarsu ve Emre Şen’den oluşan Seçici Kurul, beş finalist eserin aldıkları dereceleri açıkladı. Seçici Kurulun rumuzlar üzerinden yaptığı değerlendirme ile belirlenen sıralama ve alınan ödüllerde, 1. olarak dereceye giren BİDB58 rumuzlu Doğaç İşbilen 10 bin  TL ve Birincilik Ödülü, 2. olarak dereceye giren BDRHD4 rumuzlu Hüseyin Berkay Şirin 7 bin 500 TL ve İkincilik Ödülü, 3.olarak dereceye giren PYC812 rumuzlu Deniz Sever ise 5 bin TL ve Üçüncülük Ödülü almaya hak kazandı. İlk üç sırayı alan bestecilerin yanı sıra iki finalist beste de mansiyon ödülüne layık görüldü. Bunlar, ME10Dİ rumuzlu Akın Kilis ve 56Nİ29 rumuzlu Deniz Nizam Şensoy olarak belirlendi. Mansiyon kazanan bestecilere 2 bin TL para ödülünün yanı sıra Mansiyon Ödülü verildi.

 

ÖDÜLLERİNİ EŞKİNAT'IN ELİNDEN ALDILAR

 

Bestecilere ödüllerini Seçici Kurul Üyeleri Gülsin Onay, Ayşegül Sarıca, Turgay Erdener, Serdar Yalçın, Hasan Uçarsu ve Emre Şen’in yanı sıra Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat takdim etti. Eşkinat yarışma boyunca çalışmaları ile Bisanthe Gülsin Onay Ulusal Beste Yarışması’na katkıda bulunan Seçici Kurul üyelerine birer teşekkür plaketi takdim etti. Tören, finalist besteciler, Seçici Kurul ve protokol üyelerinin toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Haber / Özge MERİÇ