Vatandaşlardan kök hücre bağışına yoğun ilgi

Kırklareli Lüleburgaz'da Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Çağdaş Yazıcı'nın kızı Öykü Arin ve diğer lösemi hastalarının tedavileri için başlatılan kök hücr

GÜNDEM 7.12.2018 17:15:00 0
Vatandaşlardan kök hücre bağışına yoğun ilgi

Lüleburgaz Belediye Hizmet Binası fuaye salonunda düzenlenen kampanya kapsamında  vatandaşlardan kan bağışı ve kök hücre bağışı alındı.

 

LÖSEMİ HASTALARINA HAYAT OLMA ŞANSI YAKALAYACAKLAR

 

İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Çağdaş Yazıcı’nın lösemi hastası olan kızı Öykü Arin Yazıcı için başlatılan kampanyaya destek olmak amacıyla yapıldığını belirten Tüm Bel Sen Kırklareli Şube Başkanı Burcu Putuş, "Öykü Arin için başlatılan kampanyaya destek olmak için Lüleburgaz’da da kök hücre bağışı kampanyası düzenledik. Burada vatandaşlarımızdan alınacak numunelerle sadece Öykü’ye değil tüm lösemi hastalarına hayat olma şansı yakalayacaklar" dedi.

 

BİN 200 KİŞİ LÖSEMİ HASTASI OLDUĞUNU ÖĞRENİYOR

 

Türkiye’de her gün bin 200 kişinin lösemi hastası olduğunu öğrendiğini belitren Lüleburgaz Kan Bağış Merkezi’nde görevli Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı İldeniz Atılgan’da, “Lösemi hastalarımızın çok ciddi nakile ihtiyacı var. Arzu ettiğimiz 18 ile 55 yaş arasında bulunan vatandaşlarımızın kök hücre bağışı için belirlenen merkezlere gelmeleridir. Lüleburgaz’da kök hücre bağışı için Kan Bağış Merkezi’mizde bu işlemleri uyguluyoruz. Kan Bağış Merkezi’mize ayrıntılı bilgi isteyen tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz" sözlerine yer verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ