Utku'dan Rektör Tabakoğlu'na ziyaret

Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Deniz Eroğlu Utku, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nu makamında ziyaret etti. Den

GÜNDEM 7.12.2018 16:35:00 0
Utku

Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Deniz Eroğlu Utku, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğr. Üyesi Dr. K. Onur Unutulmaz ve Prof. Dr. İbrahim Sirkeci’nin (Regent’s University, London) birlikte hazırladığı, Türkiye'de Suriyeli mültecilerin durumunu inceleyen “Turkey’s Syrians: Today and Tomorrow” isimli kitabı Erhan Tabakoğlu'na takdim etti. Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Deniz Eroğlu Utku ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ziyaretin devamında kitabı birlikte inceledi.

 

KİTABI BİRLİKTE İNCELEDİLER

 

Turkey’s Syrians: Today and Tomorrow isimli kitabın incelendiği ziyarette çok disiplinli bir dizi katkıyı bir araya getiren kitaba göre, Suriyeli mültecilerin Türkiye’ye ilk gelişinden bu yana, konu ulusal ve uluslararası alanda önemli bir ilgi uyandırdığı açıklandı. Siyasi söylemlerin, uluslararası dayanışma yoluyla güvensizlik ve olanaksızlıklardan gelen mültecilerin yükünü azaltmaya yönelik koruma sağlamak için devletin cömertliklerine odaklandığı belirtildi. Kitapta, Suriyeli mültecilerin çeşitli disiplinlerden makaleler toplanarak kapsamlı bir şekilde tartışılması hedeflendiği kaydedilirken ilginin, Avrupa’ya seyahat eden mültecileri önlemedeki rolü nedeniyle Türkiye ile sınırlı tutulduğu belirtildi. Kitabın, Türkiye'deki Suriyelilerin durumu hakkında kavramsal tartışma konusunda teorik bilgiler sunan çalışmalar, seçilen vaka çalışmaları üzerinde çeşitli yöntemlerle toplanan birincil verilerin analizini sağlayan çalışmalar ve Türkiye'deki Suriyeli toplulukların geleceğine kısaca bakıldığı son kısım olmak üzere 3 ana bölümden oluştuğu açıklandı. Kitapta ayrıca, "Bu insanlar topluma nasıl entegre olacak?" sorusuna bir cevap bulunması amaçlandığı belirtilirken giriş bölümünde “mülteci” terimi tercih edilmesine rağmen, Suriyelilere yönelik sığınmacı/göçmen/mülteci gibi terimlerin kullanılmasının yazarların yaklaşımına bırakıldığı ifade edildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU