"Amacımız engelsiz bir hayat standardı yaratmak"

Kırklareli Babaeski'de Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında engelliler ve ailelerine yönelik eğlence programı düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte konuşan Babaeski Kaymakamı Hakan Özarslan, "Amacımı

GÜNDEM 5.12.2018 16:03:00 0
"Amacımız engelsiz bir hayat standardı yaratmak"

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Gündüz Onat Festival Alanı'nda düzenlenen etkinliğe, Babaeski Kaymakamı Hakan Özarslan, 1'inci Zırhlı Turgay Komutanı Tuğgeneral Ercan İlhan, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, İlçe Emniyet Müdürü Osman Ünal ile davetliler, engelliler ve aileleri katıldı.

 

EĞİTİM HER ENGELİ AŞAR


İBB/İSEM Yedikule Yedisanat Engelliler Kültür ve Sanat Merkezi öğrencilerinin, 'Metropol Düşleri' adlı canlandırma film gösteriminin yapıldığı etkinlikte şiirler ve şarkılar okundu. Özel çocukların doyasıya eğlendiği ve doğum günü pastasının da kesildiği etkinlikte konuşan Kaymakam Hakan Özarslan, "Bugün burada sizlerle beraber olmak, sizlerle bu güzel anı paylaşmanın mutluluğu içindeyiz. Tabi amacımız engelli kardeşlerimiz için engelsiz bir hayat standardı yaratmak bunu bizler, idareci ve yöneticiler gerekse mahalli idaremizin temsilcisi belediye başkanımız sizlerin her konuda hayat standardınızı yükseltmek için ve evlerinden çıkarak, toplumla bir arada iç içe olmaları için engelli kardeşlerimin elimizden gelen bütün desteği vermekteyiz. Mutlaka eksiklikler vardır. Takdir edersiniz ki yaklaşık 20-30 yıl önceki durumla şu andaki durum bir değil, gerek devletimiz onun kararlarını uygulamakla mükelleftir yerel idarelerimiz ve kendi teşkilatlarımız engelli kardeşlerimiz için ciddi atılımlar yapıldı. Bu tabi ki yeterli değil, eğitim her engeli aşar diyoruz. Öncelikle engelli kardeşlerimizin kendi ayakları üzerinde durabilmesi lazım. Bunun içinde ekonomik olarak belli bir hayat standardı oluşması lazım. Çünkü ben biliyorum ki anne babası şu anda yanında olan engelli kardeşlerimizin anne babası olmadığı zaman da devlet yanında olacak. O şüphesiz ancak bu kardeşlerimizin ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde durması, onların kimseye muhtaç olmadan hayatlarını idame ettirmesi çok önemli. Onlara iş istihdamı sağlamalıyız. Bu da benim kanaatimle onların becerilerine uygun eğitimle olur. Ben özellikle şunu gözlemliyorum, engelli kardeşlerimiz en büyük desteği burada kendi hemcinsleri, arkadaşları, öncelikle anneler bu yükü çekmekte, annelere özellikle ben şükranlarımı sunuyorum" sözlerine yer verdi.

 

HAYATIMIZ RENKLENDİ

 

Engelli anneleri adına konuşan Asuman Türel, "Böyle anlamlı günlerde bir araya gelmek, desteğinizi hissetmek bizi fazlasıyla memnun ediyor. Kızım Semra ile serüvenimiz, serüven diyorum çünkü mucize beklemeyi bıraktık. 1974 de başladı. Acısı ve tatlısıyla hayata bağlanarak devam ediyor. 11 yıl önce Semra'yı Edirne Özel İlke Eğitim Rehabilitasyon Merkezi'ne yazdırdım. Birden hayatımız renklendi. Okulun etkinliklerine, kutlamalarına, toplantılarına katıldık. Kendimizi çok mutlu hissettik. 6 yıl önce Babaeski Halk Eğitim Merkezi'nde resim kursu başladı. Semra, Babaeski'de doğup, büyüdüğü halde okul haricinde hiç arkadaşı yoktu, bu kurs sayesinde arkadaşları oldu. Hayatımız daha neşeli ve renkli bir hale geldi" dedi.

Haber / Seda AKYOL