216 personel görev aldı

Edirne'de geçtiğimiz hafta Kocasinan ve İstasyon Mahallelerinde su baskınına maruz kalan yerlerdeki arıza ve temizlik çalışmaları sona erdi. Çalışmalara çevre il ve ilçe belediyelerden de ekipler katÄ?

GÜNDEM 3.12.2018 17:26:00 0
216 personel görev aldı

Sel felaketinin yaşandığı kentte Edirne Belediyesi 96 saat boyunca 216 personelle mücadele etti. Edirne Belediyesi, Kocasinan ve İstasyon mahallelerinde su baskınına maruz kalan yerlerdeki arıza ve temizlik çalışmalarını hafta sonu tamamen giderdi. Çalışmalarda Kuka, Kombine Kanal Açma Aracı, Vidanjör, Pikap, Kamyon, Kepçeden oluşan 45 araç ile 40 Motopomp, 2 Pancar Motoru, 1 Büyük Motopomp kullanıldı. Çalışmalara çevre il ve ilçe belediyelerden de destek geldi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 3 vidanjör, motopomp ve itfaiye aracı; Babaeski, Süloğlu, Kırklareli 1 vidanjör, İpsala Belediyesi 2 vidanjör, Türk Telekom Edirne İl Müdürlüğü 1 vidanjör ile çalışmalara destek verdi.

 

“ÖNEMLİ ORANDA HASAR VERDİ”

 

Tekirdağ ve Uzunköprü Belediyeleri’nin görevlendirdiği personeller de çalışmalarda görev alırken, 24 saat usulüyle gerçekleştirilen çalışmaların tamamlandığı, temizlik çalışmalarının şuanda yollarda ve kanallarda devam ettiği belirtildi. Doğal afetin kentin belirli bir bölgesine önemli oranda hasar verdiğini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “Yağışın meydana gelmesinin ardından bölgemizdeki zarar ortaya çıkınca, çevre il ve ilçe belediye başkanlarımız beni aradılar, geçmiş olsun dileklerini ileterek, ekip ve araç desteğinde bulunmak istediklerini belirttiler. Çevre il ve ilçe belediye başkanlarımızın görevlendirdiği ekip ve araçlar, çalışmalarımız tamamlanana kadar bizimle birlikte hareket etti.  24 saat süreyle tüm ekipler su baskını olan yerlerde çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Pazar günü su baskını olan yerler tamamen tahliye edildi” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ